default-image

Συνεργασία κτηνίατρων-κτηνοτρόφων για τον καταρροϊκό (Ηχητικό)

Κρήτη
Συνεργασία κτηνίατρων-κτηνοτρόφων για τον καταρροϊκό (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθησυχαστικός για την καταβολή αποζημιώσεων - μέσω του προγράμματος που καλύπτει τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια - στους κτηνοτρόφους όλης της χώρας που πλήττονται από τον καταρροϊκό πυρετό των αιγοπροβάτων εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος.

Το παραπάνω ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγελική Δουλγεράκη η αντιπερειφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, επισημαίνοντας ότι πέραν της παρέμβασης της Πολιτείας απαιτείται και η συνεργασία των ιδίων των κτηνοτρόφων.

«Αν δεν πάρουν οι ίδιοι μέτρα, αν δεν καταλάβουν πως είναι περίοδος που η μετακίνηση των ζώντων ζώων πρέπει να περιοριστεί και δε συνεργαστούν με τους κτηνίατρους, τότε τα κοπάδια θα είναι εκτεθειμένα», ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο, ο Πάρις Κουκουλόπουλος εμφανίστηκε θετικός σύμφωνα με την κ. Βρέντζου ως προς την άμεση καταβολή αποζημιώσεων όσο και τη στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών στην Κρήτη που έχουν αποδεκατιστεί.

Θα αποζημιωθούν 30 ευρώ ανά ζωντανό

Στην Κρήτη ο καταρροϊκός πυρετός δεν έχει εξαπλωθεί τόσο, εκτίμησε η κ. Βρέντζου αφού υπάρχουν 4 εστίες, μία στα Χανιά τρεις στο Ρέθυμνο.

Η διαβεβαίωση που πήρε ότι θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι 30 ευρώ ανά ζωντανό και θα δοθούν χρήματα για φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν.

Στο Ρέθυμνο υπάρχει ωστόσο όπως επισημάνθηκε μόνο ένας κτηνίατρος παρά το μεγάλο ζωικό κεφάλαιο. Έτσι ανακοινώθηκε ότι μπορούν κτηνίατροι να μπουν στο μητρώο του υπουργείου Ανάπτυξης, να εκδηλώσουν το να ενδιαφέρον τους για εργασία.

Αγγέλα Δουλγεράκη- Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News