default-image

Πήραν 12.000 ευρώ και "έταξαν" καλύτερη ζωή- Χειροπέδες σε 4

Πήραν 12.000 ευρώ και "έταξαν" καλύτερη ζωή- Χειροπέδες σε 4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εξάρθρωση κυκλώματος, που διακινούσε παράνομα μετανάστες που αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή και μάλιστα έρχονταν επί τούτου στην Κρήτη, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου όπως έγραψε χθες το neakriti.gr.

Συγκεκριμένα, χειροπέδες περαστήκαν σε 4 Σύριους που φέρονται να είναι μέλη του κυκλώματος που με το αζημίωτο θα βοηθούσαν αλλοδαπούς να "δραπετεύσουν" διά θαλάσσης από τα νότια παράλια της Κρήτης στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή του τέλους για τη δράση τους ήρθε μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα λόγω βλάβης ενός σκάφους, αλλά και λόγω κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών, να "διώξουν" - πάντα με το αζημίωτο - περίπου 15 μετανάστες και ακολούθησε διαφωνία σχετικά με τα χρήματα.

Πήραν 12.000 ευρώ και "έταξαν" καλύτερη ζωή

Συγκεκριμένα οι 4 Σύριοι προσπάθησαν, λαμβάνοντας συνολικά περίπου 12.000 ευρώ από 5 υποψήφιους ταξιδιώτες για μια καλύτερη ζωή, να τους εξυπηρετήσουν αρχικά από τα νότια του Ρεθύμνου.

Έτσι τους έβαλαν σε μια βάρκα, που όμως για κακή τους τύχη υπέστη βλάβη .Έτσι τους πήγαν σε μια αγροικία στην περιοχή και μόλις τους "βόλεψε" τους έβαλαν σε ένα φουσκωτό και ξεκίνησαν το ταξίδι .

Έβαλαν σε περιπέτειες τους μετανάστες χωρίς ελπίδα

Αυτήν τη φορά κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον Πλακιά ταξιδεύοντας, αλλά τα σχέδιά τους και πάλι ναυάγησαν, αφού λόγω καιρού αναγκάστηκαν να φτάσουν νότια των Χανίων .

Εκεί εκ νέου φιλοξενήθηκαν σε ένα παράπηγμα και καθώς ο καιρός δε βελτιωνόταν από τα Χανιά με λεωφορείο επέστρεψαν στο Ηράκλειο.

Όμως τα χρήματα για το ταξίδι είχαν παραδοθεί στο κύκλωμα και δεν επεστράφησαν.

Προκειμένου να ξεκαθαριστεί η οικονομική διαφορά, δύο από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση  πήγαν μέχρι την Αθήνα και όταν έφτασαν με το πλοίο της γραμμής στο Ηράκλειο με τη σειρά τους οδηγήθηκαν στη Ασφάλεια Ηρακλείου μαζί με τους υπόλοιπους. 

Της Μαρίας Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News