default-image

Νίκησε και τη βροχή ο Χάμιλτον

Αθλητισμός
Νίκησε και τη βροχή ο Χάμιλτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής του Grand Prix της Ιαπωνίας, που δεν τελείωσε ποτέ και σημαδεύτηκε από την καταρρακτώδη βροχή και το ατύχημα του Ζιλ Μπιανκί. Στο +10 από τον Ρόσμπεργκ. Τρίτος ο Φέτελ.

Την όγδοη φετινή του νίκη, 30η στην καριέρα του, αλλά και πρώτη στην Ιαπωνία πήρε ο Λιούις Χάμιλτον. Σε έναν αγώνα που επλήγη από καταιγίδα, ο Βρετανός πιλότος κατάφερε με μαεστρική προσπέραση να πάρει την πρωτιά από τον Νίκο Ρόσμπεργκ και να αυξήσει στους 10 βαθμούς τη διαφορά του από τον Γερμανό ομόσταβλό του, που είχε την pole position. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν τρίτος, ενώ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έμεινε τέταρτος και ο Τζένσον Μπάτον πέμπτος.

Ο αγώνας δεν τελείωσε ποτέ, καθώς στον 47ο γύρο, έξι πριν το τέλος, ο Ζιλ Μπιανκί προσέκρουσε στον γερανό που είχε μπει για να μαζέψει το μονοθέσιο του Άντριαν Σούτιλ. Ο πιλότος της Marussia διακομίστηκε στο νοσοκομείο, με όλους στην πίστα να είναι «παγωμένοι» αγωνιώντας για την κατάστασή του.

Η καταρρακτώδης βροχή έθεσε εν αμφιβόλω ακόμη και αυτή τη διεξαγωγή του αγώνα. Η εκκίνηση έγινε πίσω από αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά μετά από τρεις γύρους έγινε σαφές πως δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Η κόκκινη σημαία κράτησε τις ομάδες σε αναμμένα κάρβουνα για αρκετά λεπτά, μέχρι να δοθεί ώρα επανέναρξης περίπου 20 λεπτά μετά τη διακοπή.

Η εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών επέτρεψε στα μονοθέσια να αρχίσουν κανονικά τον αγώνα, πλην αυτού του Φερνάντο Αλόνσο που λόγω ηλεκτρικού προβλήματος τέθηκε νοκ άουτ. Χωρίς αυτοκίνητο ασφαλείας από τον δέκατο γύρο, αλλά με όλους τους πιλότους επιφυλακτικούς, η μάχη άρχισε με τον Ρόσμπεργκ να οδηγεί μέχρι τον 29ο γύρο, όταν στην πρώτη στροφή τον πέρασε ο Χάμιλτον, που έφτασε να ανοίγει τη διαφορά από τον Γερμανό ομόσταβλό του.

Φέτελ, Μπάτον και Ρικιάρντο έδωσαν τη δική τους μάχη για την τρίτη θέση, ενώ η επανεμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 43ο γύρο λόγω ατυχήματος του Άντριαν Σούτιλ και η κόκκινη σημαία τέσσερις γύρους μετά λόγω ατυχήματος του Ζιλ Μπιανκί στο ίδιο σημείο δημιούργησε ξανά σασπένς οδηγώντας τα μονοθέσια στα πιτ. Μετά από λίγα λεπτά αποφασίστηκε ο αγώνας να διακοπεί οριστικά, αλλά επειδή αυτό συνέβη στον 47ο γύρο η βαθμολόγηση έγινε κανονικά.

Ο επόμενος αγώνας, πρώτος από τους τέσσερις που απομένουν πλέον, θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου στη Ρωσία.

Η τελική κατάταξη:

1. Χάμιλτον, Mercedes

2. Ρόσμπεργκ, Mercedes

3. Φέτελ, Red Bull

4. Ρικιάρντο, Red Bull

5. Μπάτον, McLaren

6. Μπότας, Williams

7. Μάσα, Williams

8. Χούλκενμπεργκ, Force India

9. Βερνιέ, Toro Rosso

10. Πέρες, Force India

11. Κβίατ, Toro Rosso

12. Ραϊκόνεν, Ferrari

13. Γκουτιέρες, Sauber

14. Μάγκνουσεν, McLaren

15. Γκροσάν, Lotus

16. Μαλδονάδο, Lotus

17. Έρικσον, Caterham

18. Τσίλτον, Marussia

19. Κομπαγιάσι, Caterham

20. Μπιανκί, Marussia (αποσύρθηκε)

21. Σούτιλ, Sauber (αποσύρθηκε)

22. Αλόνσο, Ferrari (αποσύρθηκε)

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News