default-image

2.500 παραβάσεις μέσα στο καλοκαίρι

Κρήτη
2.500 παραβάσεις μέσα στο καλοκαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός ορίων, η παραβατικότητα σε Μάλια και Χερσόνησο για τις λεγόμενες γουρούνες, καθώς πέρα από τις φωνές απόγνωσης των κατοίκων για τις εφιαλτικές και άκρως επικίνδυνες συνθήκες που βιώνουν, έρχονται και τα αποτελέσματα ελέγχων των αστυνομικών αρχών, τα οποία έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η παραβατικότητα χτυπά βαθύ κόκκινο.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, διαπιστώθηκαν 2.500 παραβάσεις σε οδηγούς τετράτροχων και 27 παραβάσεις σε επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας, τη στιγμή που το σύνολο των επιχειρήσεων, όπως εκτιμάται, δεν υπερβαίνει τις 32!

Στην αντεπίθεση περνά ο κλάδος των επιχειρήσεων ενοικίασης τετράχρονων, ο οποίος κατηγορεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για τη μεγάλη όπως υποστηρίζουν καθυστέρηση στην έκδοση αδειών λειτουργίας!

Αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ζητά από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να κάνει πράξη τις σχετικές δεσμεύσεις του, από την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κρήτη.

Περισσότερες από 2.500 παραβάσεις σε οδηγούς τετράχρονων οχημάτων, βεβαιώθηκαν σε Μάλια και Χερσόνησο, τους καλοκαιρινούς μήνες, στοιχεία που έρχονται να επιβεβαιώσουν τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην τουριστική περιοχή, η οποία όπως περιγράφουν πολίτες από Παράδεισος έχει μετατραπεί σε Κόλαση.

Χαρακτηριστική είναι και η εικόνα από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου σε επιχειρήσεις ενοικίασης τετράτροχων.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις σε επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς σχετική άδεια την ώρα που ο αριθμός των επιχειρήσεων δεν υπερβαίνει τις 32, με τον κλάδο να στρέφει τα βέλη του προς το κράτος για τα αργά αντανακλαστικά του στην έκδοση αδειών!

Νεαροί που οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα, με τους ίδιους να αποτελούν κίνδυνο - θάνατο για πεζούς και άλλους οδηγούς, δεκάδες νέους να βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ και εκατοντάδες άλλους να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, να κάνουν αντικανονικό προσπέρασμα αλλά και επικίνδυνους ελιγμούς.

Έλεγχοι που εντάθηκαν μετά και την επίσκεψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης στην Κρήτη, τον περασμένο Αύγουστο, οπότε ο Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε βαθιά τομή στο νομοθετικό πλαίσιο.   

Την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των επιχειρήσεων ενοικίασης τετράχρονων μοτοποδηλάτων ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

2.553 παραβάσεις σε οδηγούς τετράτροχων

-1.187 για κράνος

- 141 για μέθη

- 41 για στέρηση ασφαλιστηρίου

- 61 για στέρηση άδειας οδήγησης

- 43 για επικίνδυνους ελιγμούς

- 6 για μη κατοχή πινακίδων κυκλοφορίας

- 23 για αντικανονικό προσπέρασμα

- 101 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα

- 950 λοιπές παραβάσεις

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News