Ειδήσεις

Τους τάζουν δουλειά στο εξωτερικό με το αζημίωτο

Το τελευταίο χρονικό διάστημα προσεγγίζονται, τόσο μέσω διαδικτύου όσο και με φυσικό τρόπο, πολίτες-χρήστες διαδικτύου, κυρίως καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί κ.ά., για υποτιθέμενη προσφορά εργασίας σε ημεδαπά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κολλέγια κ.λπ., με υψηλές αποδοχές.

Παράλληλα, για την προσφερόμενη εργασία ζητείται, συνήθως σε κατ' ιδίαν συναντήσεις, προκαταβολή χρηματικών ποσού ύψους από 200 ως 500 ευρώ, με το πρόσχημα της κάλυψης των εξόδων, προκειμένου να καλυφθεί η υποτιθέμενη θέση εργασίας από τον υποψήφιο-ενδιαφερόμενο. Σε πολλές περιπτώσεις ζητούνταν και προσωπικά δεδομένα-έγγραφα του υποψηφίου, όπως ταυτότητα, πτυχίο, φωτογραφίες κ.λπ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελλομένων από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι οι συγκεκριμένες υποτιθέμενες προσφορές εργασίας είναι μια σκέτη απάτη. Οι πολίτες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν, είτε με φυσικό τρόπο είτε μέσω του διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα-προσφορές, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης. Για ανάλογα περιστατικά, μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα 210/64.76.464 και ccu@cybercrimeunit.gov.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια