Ειδήσεις

ΟΛΜΕ: Μηνύσεις για τους 85 διαθέσιμους

Συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ ΟΛΜΕ και υπουργείου Παιδείας για την υπόθεση της διαθεσιμότητας. Οι καθηγητές των ΕΠΑ.Λ. που βγήκαν σε διαθεσιμότητα όταν καταργήθηκε το αντικείμενό τους είχε ειπωθεί ότι επρόκειτο να τοποθετηθούν σε ΙΕΚ και άλλους φορείς του Δημοσίου. Τελικά, όμως, αυτό δε συνέβη για 85 από αυτούς, που παρέμειναν στον αέρα και διεκόπη η μισθοδοσία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ν. Κρήτης", οι 85 που έμειναν εκτός πανελλαδικά είναι καθηγητές οι οποίοι είτε δε συμπλήρωσαν αίτηση για να απορροφηθούν αλλού, είτε δεν τοποθετήθηκαν αλλού επειδή δεν υπήρχαν θέσεις στις υπηρεσίες της επιλογής τους.

Το γεγονός έχει εξοργίσει την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η οποία καταγγέλλει ότι σε 85 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τις 22 Ιουλίου 2013, διακόπηκε η μισθοδοσία στις 22 Μαρτίου 2014, «παράτυπα, χωρίς να έχει εκδοθεί καμιά διοικητική πράξη».

Από τότε οι 85 εκπαιδευτικοί βρίσκονται χωρίς μισθό και «σε καθεστώς ομηρίας από τη διοίκηση και το υπουργείο Παιδείας», υποστηρίζει η ΟΛΜΕ, που έχει ήδη αποστείλει εξώδικο σε όσους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «έχουν προχωρήσει σε αυτές τις αυθαίρετες περικοπές».

Επειδή, όμως, με το εξώδικο δεν άλλαξε τίποτα, τις επόμενες ημέρες η ΟΛΜΕ πρόκειται να καταθέσει μηνύσεις εναντίον του υπουργείου Παιδείας και των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εμπλέκονται στην υπόθεση. Απαίτηση της Ομοσπονδίας των καθηγητών είναι η επανέναρξη της μισθοδοσίας των 85 και να μην απολυθεί κανείς.

Της Ελένης Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια