default-image

Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα του μνημονίου στα 40 χρόνια Ν.Δ.

Ελλάδα
Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα του μνημονίου στα 40 χρόνια Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιό του για την επόμενη μέρα του μνημονίου θα παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην κεντρική εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, το Σάββατο το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση στο σχέδιο της κυβέρνησης για την απεμπλοκή της χώρας από το πρόγραμμα - θέμα για το οποίο συζήτησε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - ενώ θα εξαπολύσει σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας το στίγμα για τη μάχη που θα διεξαχθεί στη Βουλή στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Διαδικασία από την οποία η κυβέρνηση δεν περιμένει "απώλειες", χωρίς ωστόσο να μπορεί να ανιχνεύσει έως τώρα τις προθέσεις των ανεξάρτητων βουλευτών.

Στην εκδήλωση θα είναι παρών και ο πρώην υπουργός Θόδωρος Ρουσόπουλος έπειτα από συνεννόηση που προηγήθηκε με το γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο ο οποίος είχε πάρει το "πράσινο φως" από τον Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση με τον Γιούνκερ

Το ελληνικό ζήτημα είναι από τα πρώτα θέματα που επιδιώκει να αντιμετωπίσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά την 1η Νοεμβρίου, οπότε αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Κομισιόν, επισήμανε στο μεταξύ ανώτατη κυβερνητική πηγή μετά τη συνάντηση του κ. Γιούνκερ με τον Αντώνη Σαμαρά.

Μετά το τέλος της συνάντησης ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε πως έγινε μια «προσδιορισμένη συζήτηση εργασίας» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η ίδια πηγή εξήγησε ότι ο κ. Γιούνκερ είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν και έγινε συζήτηση «διότι πρέπει να γνωρίζει πώς είναι το θέμα στην Ελλάδα, ποιες είναι οι θέσεις μας για μια σειρά από πράγματα». Παράλληλα σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής έχει τοποθετηθεί πολλές φορές και πως «αποστολή μας ήταν να αντιληφθεί σε βάθος τις ελληνικές θέσεις για όλα και για το χρέος».

Ανέφερε δε ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν θετικός, αλλά ότι «δεν είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση, αλλά είναι βασικός παίκτης».

Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, ο κ. Γιούνκερ εξήγησε ότι θέλει να έχει καθαρή άποψη και καλή γνώση, διότι το ελληνικό ζήτημα είναι από τα πρώτα θέματα που θέλει να αντιμετωπίσει μετά την 1η Νοεμβρίου, όταν αναλάβει τα καθήκοντά του ως προέδρου της Κομισιόν.

Στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε τη συνάντηση των δύο ανδρών, εκτός από τους κ.κ. Σαμαρά και Γιούνκερ, παρακάθισαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News