default-image

Τετ-α-τετ Λαμπρινού-Βάμβουκα

Κρήτη
Τετ-α-τετ Λαμπρινού-Βάμβουκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "κλειδί" που θα ανοίξει την πόρτα της ΠΕΔ Κρήτης αναζήτησαν σε συνάντηση που είχαν στα Χανιά οι δήμαρχοι Χανίων και Ηρακλείου. Επισήμως το ραντεβού που έγινε χθες το πρωί χαρακτηρίστηκε ως συνάντηση εργασίας, ωστόσο στο τραπέζι έπεσε γερά και το θέμα της ΠΕΔ.

Οι δύο άνδρες από την ημέρα που ανέλαβαν τα καθήκοντα τους έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές. Στη χθεσινή συνάντηση ωστόσο ο κ. Βασίλης Λαμπρινός είχε μαζί του τους κ.κ. Ινιωτάκη και Βαρδαβά, που τα "είπαν" και με συναδέλφους τους από την πλευρά Βάμβουκα.

Οι συνεχείς συναντήσεις των δύο πλευρών, είτε σε επίπεδο δημάρχων είτε σε επίπεδο στελεχών και συνεργατών, δεν είναι τυχαίες... Διότι, μια ανάσα πλέον από τις εκλογές της ΠΕΔ, την ερχόμενη Τετάρτη, ναι μεν ο κοινός άξονας Λαμπρινού-Βάμβουκα είναι δεδομένος σε επίπεδο κορυφής για τις δύο πλειοψηφούσες παρατάξεις στους δύο μεγαλύτερους Δήμους της Κρήτης, όμως, περνώντας σε επίπεδο εκλεκτόρων, ποιος μπορεί να εξασφαλίσει συνοχή και άρρηκτο μέτωπο στο "στρατόπεδο" του δημάρχου Χανίων, όταν για αρκετούς είναι θέμα μείζον το ότι στέκεται απέναντι σε μια χανιώτικη υποψηφιότητα; Δηλαδή αυτή του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη; Ή ποιος μπορεί να εξασφαλίσει, αντίστοιχα, συνοχή και δεμένο εσωτερικό μέτωπο στο "στρατόπεδο" του Βασίλη Λαμπρινού, με φόντο το ότι οι εκλογές την ερχόμενη Τετάρτη δε γίνονται χωριστά για την ΠΕΔ Κρήτης αλλά ενιαία, μαζί με τους εκλέκτορες και για την ΚΕΔΕ;

Προφανώς και είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει μια τέτοια συνοχή από τη στιγμή που μπορεί μεν ο Βασίλης Λαμπρινός να εμφανίζεται στο μπλοκ των λεγόμενων ανεξάρτητων, δηλαδή Καμίνη-Μπουτάρη κ.τ.λ., κάποιοι δε από τους εκλέκτορες της παράταξης και για την ΠΕΔ και για την ΚΕΔΕ θα στηρίξουν την υποψηφιότητα της Ν.Δ., δηλαδή του Γιώργου Πατούλη!

Αν μη τι άλλο, λοιπόν, εκ των πραγμάτων πρόκειται για ένα μάλλον ρευστό υπόβαθρο σε έναν άξονα συμμαχίας που πάντως μεταξύ των δύο δημάρχων φαίνεται "κλειδωμένος'' γερά. Βασίλης Λαμπρινός και Τάσος Βάμβουκας φαίνεται ότι συμπορεύονται απόλυτα και στο θέμα της εκλογής των οργάνων της ΠΕΔ Κρήτης, έχοντας να αντιμετωπίσουν την "περιφερειακή" υποψηφιότητα Δήμων, με το δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη να φέρεται ως επικεφαλής και να το επιβεβαιώνει ουσιαστικά σε πρόσφατο ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ TV".

«Είναι γνωστό ότι έχουμε αποφασίσει να συμπορευτούμε στην ΠΕΔ με τον κ. Λαμπρινό. Συζητήσαμε και για την ΠΕΔ», είπε και χθες στη "Νέα Κρήτη" o κ. Βάμβουκας, επιβεβαιώνοντας ότι το "μενού" είχε και ολίγη ΠΕΔ.

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του ο Γιάννης Μαλανδράκης είναι σε ανοικτή γραμμή με τουλάχιστον 13 περιφερειακούς δημάρχους, ωστόσο "κλειδί" στην εκλογή των οργάνων της ΠΕΔ είναι οι εκλέκτορες.

Μίλησαν για... ανάπτυξη

Η μεγάλη δύναμη του σώματος προέρχεται από τους μεγάλους Δήμους του νησιού, ωστόσο η περιφερειακή κίνηση ποντάρει στη στάση των εκλεκτόρων που προέρχονται από τις δημοτικές ομάδες της αντιπολίτευσης. Όσον αφορά στη συνάντηση Βάμβουκα-Λαμπρινού, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Χανίων, τέθηκε το ζήτημα της αναπτυξιακής πορείας των Δήμων της Κρήτης, ενώ και από τις δύο πλευρές προτάθηκε ο συγκρητισμός ως προϋπόθεση συνεργασίας και μέσο επίλυσης των κοινών προβλημάτων, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δημοτικές Αρχές».

Ο κ. Βάμβουκας με την ολοκλήρωση της επίσκεψης προσέφερε στο δήμαρχο Ηρακλείου εκδόσεις του Δήμου Χανίων.

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News