Ειδήσεις

"Παγώνουν" τα δημοτικά τέλη και το 2015;

"Παγωμένα" για 6η σερί χρονιά αναμένονται τα δημοτικά τέλη στο Ηράκλειο, αφού συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με αυτή της απερχόμενης δημοτικής Αρχής και η νέα δημοτική Αρχή δεν προχωρά σε καμία αύξηση για το 2015...

Για του λόγου το αληθές, με απόφασή της η οικονομική επιτροπή του Δήμου εισηγείται στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει στις 6 παρά 5 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας, μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού μέχρι το τέλος του 2015...  

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισήγηση, δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης των τελών αφού είναι ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός τους. Ειδικότερα, για το πρώτο 8μηνο του 2014 τα έσοδα που έχει εισπράξει ο Δήμος από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ανέρχονται στο ποσό των 6.084.507 ευρώ. Για το τελευταίο 4μηνο του 2014 αναμένεται να εισπραχθούν άλλα 3.042.253 ευρώ. Δηλαδή τα συνολικά έσοδα φτάνουν τα 9.126.760 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, επειδή θα ενισχυθεί το προσωπικό και θα εντατικοποιηθούν άρδην οι έλεγχοι, ιδίως σε επαγγελματικούς χώρους, τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω.

Για αυτό ακριβώς προτείνεται να διατηρηθούν και για το 2015 οι εξής συντελεστές των τελών ανά τετραγωνικό:

- Οικιακές παροχές σε όλο τον καλλικρατικό Δήμο Ηρακλείου, 0,78 €.

- Επαγγελματικές παροχές εκτός τειχών, που δεν εντάσσονται σε κάποια άλλη κατηγορία, 2,16 €.

- Επαγγελματικές παροχές εντός τειχών, που δεν εντάσσονται σε κάποια άλλη κατηγορία, 2,59 €.

- Δημόσια νοσοκομεία και καταστήματα του ΙΚΑ, 1,50 €.

- Βιοτεχνικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης καθώς και τις εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων, εγκατεστημένες τόσο εντός της ζώνης ειδικών χρήσεων του ΓΠΣ όσο και επί των οδών Μ. Κατράκη και Ειρήνης και Φιλίας (δεξιά και αριστερά αυτών) μέχρι και τα νότια όρια της ζώνης ειδικών χρήσεων όσο και στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα (π.χ. Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ κ.λπ.), 1,83 €.

- ΟΛΗ και επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, 0,30 €.

- Καταστήματα ειδικής κατηγορίας όπως περιγράφονται στην 115/2011 ΑΔΣ, 4,24 €.

Του Μπάμπη Σαββίδη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια