default-image

Ιατρικό "θαύμα": Γέννησε μετά από μεταμόσχευση μήτρας

Κόσμος
Ιατρικό "θαύμα": Γέννησε μετά από μεταμόσχευση μήτρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα "θαύμα" της Ιατρικής δίνει ελπίδες σε χιλιάδες γυναίκες με πρόβλημα υπογονιμότητας και στειρότητα, ενώ η είδηση κάνει από το πρωί το γύρο του κόσμου.

Μια 36χρονη Σουηδέζα έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο στην οποία είχε γίνει μεταμόσχευση μήτρας και κατάφερε να γεννήσει ένα παιδί, ανέφερε η βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Η μητέρα, της οποία η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται, γεννήθηκε χωρίς μήτρα εξαιτίας μιας γενετικής διαταραχής. Της έγινε μεταμόσχευση μήτρας με δότρια μια 61χρονη γυναίκα, η οποία είχε ήδη περάσει προ επταετίας στην εμμηνόπαυση.

Μετά τη μεταμόσχευση κατάφερε να γεννήσει το Σεπτέμβριο ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους ενός κιλού και 775 γραμμαρίων μετά από 31 εβδομάδες κύησης, όπως γράφει το επιστημονικό περιοδικό.

Αυτή η «επιτυχία βασίζεται σε περισσότερα από δέκα χρόνια εντατικής έρευνας και δημιουργεί τη δυνατότητα για τη θεραπεία πολλών νεαρών γυναικών σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από στειρότητα της μήτρας», εξηγεί στο περιοδικό ο καθηγητής Ματς Μπράντσρομ, ειδικός μαιευτήρας, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News