Ειδήσεις

"Αχτίδα" ελπίδας για το άστεγο βρέφος που συγκίνησε

Υπάρχει ακόμη ανθρωπιά και το ανθρώπινο δράμα της μητέρας που αγκαλιά με το μωρό της ζούσε στα παγκάκια, «άγγιξε» τους Κρητικούς.Ήδη "βροχή" πέφτουν οι προσφορές των πολιτών για γάλα, μπιμπιλίνα και τρόφιμα στα γραφεία της ομάδας «Αλληλεγγύης», όπου βρήκε προσωρινά καταφύγιο η οικογένεια.

Το οικογενειακό δράμα που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Ράδιο 98,4 και την "ΚΡΗΤΗ TV", έχει προκαλέσει συγκίνηση και ανατριχίλα, με τους Κρητικούς να σπεύδουν όπως μπορούν να βοηθήσουν ένα αγγελούδι μόλις 8 μηνών, τη μαμά του και τον παππού του.

Άστεγο βρέφος

Η μητέρα μόλις 21 ετών από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε να ζει στα παγκάκια της πόλης ενώ ήταν εγκυμονούσα, αλλά και λίγους μήνες αργότερα αγκαλιά με το νεογέννητο βρέφος.

Μοναδική στήριξη ο πατέρας

Μοναδική στήριξη τους τελευταίους μήνες η αγάπη του κόσμου, που τη βοηθά να ζει εκείνη το παιδί της, και ο πατέρας της, ενώ τελευταίο της καταφύγιο ήταν τα γραφεία της Ομάδας Αλληλεγγύης Αγίας Αικατερίνη στην Αλικαρνασσό.

Σήμερα, παρά τις δυσκολίες που έχει περάσει εκείνη και ο πατέρας της, με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια ζητούν απλά μία ευκαιρία για εργασία αλλά και στέγη για το μόλις 8 μηνών Γιώργο.

«Η ζωή στα παγκάκια δεν είναι εύκολη», μας εκμυστηρεύεται η Φιλία. Βουρκώνει όταν θυμάται πως η ίδια και το μωρό της βρέθηκαν στο δρόμο αναζητώντας την τύχη τους στα πάρκα του Ηρακλείου.

Εγκυμονούσα κλήθηκε να αντιμετωπίσει το δύσκολο πρόσωπο της ζωής με μοναδικό στήριγμα τον πατέρα της, μιας και ο πατέρας του παιδιού, όπως συγκλονιστικά περιγράφει, επέλεξε απλά να απομακρυνθεί. Κοιμόταν για μήνες στα παγκάκια, με φαγητό από όσους είχαν αντιληφθεί το δράμα της. Γέννησε και αμέσως μετά βρέθηκε με το νεογέννητο μωρό της ξανά στο δρόμο. Μοναδική προστασία για εκείνο μία κουβέρτα και η μητρική αγκαλιά.

Παρά τις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε, η νεαρή μητέρα κρατάει μόνο τα καλά τα οποία συσσωρεύονται, όπως αφοπλιστικά λέει, στα μάτια του μωρού της.

Καταφύγιο τα γραφεία της Ομάδας Αλληλεγγύης

Σήμερα η Φιλία, ο πατέρας της και ο μόλις 8 μηνών Γιώργος έχουν βρει καταφύγιο στα γραφεία της Ομάδας Αλληλεγγύης. Γραφεία που έχουν μετατρέψει σε ένα πρόχειρο σπίτι για να μπορούν να ζουν. Ένα καταφύγιο σωτήριο ειδικά για το μωρό, αλλά προσωρινό. Η αγάπη του κόσμου και η φροντίδα τους είναι εκείνα που τους κρατούν όρθιους με φαγητό που τους προσφέρουν και γάλα για το μικρό παιδί. Η αξιοπρέπεια της οικογένειας καθηλώνει.

Δε ζητιανεύουν, δεν επαιτούν. Ζητούν μόνο μία ευκαιρία εργασίας και μία διευκόλυνση για κατοικία για να μπορεί ο μικρός Γιώργος να κάνει με ασφάλεια τα πρώτα του βήματα.

Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία της Ομάδας Αλληλεγγύης Αγία Αικατερίνη στην Αλικαρνασσό ή στο τηλέφωνο 6983/474.082 ή στο 6945/997.219 .

Της Νικολέτας Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια