Ειδήσεις

Αποκόρωνας: 91 παιδιά εγκατέλειψαν το γυμνάσιο

Διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει σε όλη την Κρήτη το πρόβλημα της μαθητικής διαρροής. Χθες μια ακόμα επιστολή αγωνίας είδε το φως της δημοσιότητας, με το δήμαρχο Αποκόρωνα να ζητά από το υπουργείο Παιδείας τη δημιουργία σχολείου 2ης ευκαιρίας, δίνοντας και στοιχεία της μαθητικής διαρροής από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου. Μέσα από την επιστολή του δημάρχου περιγράφεται και η εικόνα που επικρατεί, που είναι ίδια με αυτή πολλών περιοχών του νησιού και της χώρας.

Στην περιοχή Αποκόρωνα λειτουργούν δυο γυμνάσια, των Βρυσών και του Βάμου. Με βάση τα στοιχεία των δυο σχολείων, τα τελευταία χρόνια εγκατέλειψαν την υποχρεωτική εκπαίδευση 91 παιδιά. Από το Γυμνάσιο Βάμου τα 51 και από το Γυμνάσιο Βρυσών τα 40.

Οι αιτήσεις ενηλίκων να παρακολουθήσουν μαθήματα σε σχολείο 2ης ευκαιρίας και να πάρουν απολυτήριο γυμνασίου είναι εκατοντάδες, ωστόσο το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που λειτούργει στα Χανιά είναι στον Πλατανιά και σε απόσταση που για κάποιες περιοχές του Αποκόρωνα ξεπερνά και τα 60 χιλιόμετρα. Ο Δήμος ζητά να λειτουργήσει στην περιοχή σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και μάλιστα κάνει γνωστό ότι διαθέτει το χώρο που απαιτείται για να στεγαστεί.

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια