Ειδήσεις

Το παζάρι βιβλίου ξανά στη Κρήτη

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών-Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) διοργανώνει με τη συμμετοχή 150 εκδοτικών οίκων το 2ο Παζάρι Βιβλίου στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο από 1/10 έως 29/11/2014.

Το πρώτο παζάρι βιβλίου είχε διοργανωθεί με πολύ μεγάλη επιτυχία το 2013 στο εμπορικό κέντρο Talos Plaza, αλλά φέτος μεταφέρθηκε σε δύο ορόφους στο κέντρο της πόλης στη λεωφ. Καλοκαιρινού 70-72 (στο πρώην πολυκατάστημα "Φωκάς") με περισσότερους εκδότες και τίτλους βιβλίων από την προηγούμενη φορά.

Το παζάρι βιβλίου έγινε θεσμός για την πόλη του Ηρακλείου αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη.

Στο παζάρι διατίθενται βιβλία που έχουν εκδοθεί τουλάχιστον δύο χρόνια πριν και που κατά κανόνα δε βρίσκονται πλέον στα ράφια των βιβλιοπωλείων με τιμή τουλάχιστον 70% λιγότερο, σε σχέση με την αρχική τιμή που είχαν στα βιβλιοπωλεία.

Όλα τα βιβλία διαθέτουν αυτοκόλλητη ετικέτα barcode με την τελική τιμή πώλησης ώστε το κοινό να βλέπει την τιμή που αγοράζει το κάθε βιβλίο.

Όπως επισημαίνει το Σωματείο Εκδοτών-Βιβλιοπωλών Ελλάδος, «στα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης απαντάμε με διέξοδο πολιτισμού.

250.000 βιβλία - 150 εκδοτικών επιχειρήσεων σε τιμές που αρχίζουν από 0,50 μόλις λεπτά.

Βιβλία όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες.

Λογοτεχνία κλασική και μοντέρνα, ελληνική και ξένη, ποίηση, παιδική λογοτεχνία αλλά και εικονογραφημένα, κόμικς, άλμπουμ, λευκώματα, βιβλία για μαγειρική, για το αυτοκίνητο. Βιβλία ιστορικά, κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, πολιτικά αλλά και οικονομίας. Βιβλία για κάθε ηλικία, βιβλία όλων των κατηγοριών.

Δεν υπάρχει κανείς περιορισμός στο ποσό η στην ποσότητα αγοράς και η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορεί να αγοράσει κανείς και ένα μόνο βιβλίο με 0,50 λεπτά.

Μόνο με μια επίσκεψη από κοντά θα μπορέσει να δει κανείς και την ποικιλία αλλά και τις απίστευτες τιμές που εκποιούνται τα βιβλία, κάνοντάς τα προσιτά σε όλους.

Προειδοποίηση προς το αναγνωστικό κοινό ώστε να είναι πολύ προσεκτικό στα κάθε λογής bazzar-baazar-γιορτές και φεστιβάλ βιβλίου που διοργανώνονται από ιδιωτικές επιχειρήσεις, που μιμούνται τις εκδηλώσεις του σωματείου, χωρίς στην πραγματικότητα να αντιπροσωπεύουν τους 150 εκδότες που το σωματείο αντιπροσωπεύει και φυσικά χωρίς κανένα έλεγχο τιμών. Στην πραγματικότητα διαθέτουν μικρές ποσότητες βιβλίων μερικών εκδοτών και πολλά βιβλία τα διαθέτουν σε πολύ υψηλή τιμή και για το λόγο αυτό το κοινό πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό στις αγορές του».

Οι ώρες λειτουργίας του 2ου Παζαριού Βιβλίου είναι καθημερινά από τις 10 το πρωί έως 9 το βράδυ, τα Σάββατα από τις 10 το πρωί έως 8 το βράδυ, ενώ Κυριακές και αργίες είναι κλειστά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια