Ειδήσεις

Η αγροτική ανάπτυξη θέμα συνάντησης Σενετάκη-Ιατρίδη

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των νέων αγροτών της περιφέρειας Κρήτης στα σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα εξέφρασε ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Σενετάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρη Ιατρίδη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ιατρίδη στα προγράμματα εντάχθηκαν όχι μόνο οι 1.191 επιτυχόντες, αλλά και οι 308 επιλαχόντες, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν εντός του 2014 το 70% της επιδότησης που δικαιούνται.

Παράλληλα, οι δυο άνδρες συζήτησαν εκτενώς το περιεχόμενο των νέων προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020, αλλά τη νέα πρόσκληση που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013" και συγκεκριμένα στα μέτρα 321-322 που αφορούν σε βασικές υπηρεσίες στον αγροτικό πληθυσμό και αναβάθμιση των χωριών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σενετάκης άκουσε με χαρά τον κ. Ιατρίδη να τον ενημερώνει για την απόφαση της Ειδικής Γραμματείας να εντάξει στο πρόγραμμα το έργο αλλαγής χρήσης υφιστάμενου χώρου στον οικισμό Σάρχος του δήμου Μαλεβιζίου, σε εκθετήριο πολιτιστικής-λαογραφικής κληρονομιάς.

Κατά τη συζήτηση πάντως, διαπιστώθηκε έλλειμμα ενημέρωσης των αγροτών του νομού για το έργο της Ειδικής Γραμματείας και ως εκ τούτου ο κ. Σενετάκης προσκάλεσε τον κ. Ιατρίδη στο Ηράκλειο, προκειμένου να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς για τις μελλοντικές δράσεις των νέων προγραμμάτων, αλλά και τους τρόπους συνεργασίας ομάδων παραγωγών με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα του νομού.

Ο κ. Ιατρίδης αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση και οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές διάστημα στο Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια