Ειδήσεις

"Ζάππειο" και στο Ηράκλειο με Γιώργο Παπανδρέου

Προπαραμονές της 28ης Οκτωβρίου, δέκα μέρες μετά τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και δέκα μέρες πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες του www.neakriti.gr το Ηράκλειο αναμένεται να μετατραπεί στο νέο «θερμό» σημείο των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων του ΠΑΣΟΚ.

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο γιος του ιδρυτή , πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στα πρότυπα της εκδήλωσης του Ζαππείου για τον εορτασμό της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, μεταφέρει και παρουσιάζει την ίδια ιστορική -φωτογραφική και πολιτική εκδήλωση στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Η επιλογή του Ηρακλείου στα πλαίσια του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου», μόνο τυχαία που δεν είναι, καθώς αφενός το 1974 ένας από τους πρώτους και ελάχιστους βουλευτές που εξέλεξε το ΠΑΣΟΚ ήταν στο Νομό Ηρακλείου, αφετέρου δε το Ηράκλειο διαχρονικά στο παρελθόν, αποτέλεσε την κύρια δεξαμενή ισχύος του ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά, ενώ και σήμερα ο μοναδικός  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, είναι στο νομό Ηρακλείου.

Επισήμως η πραγματοποίηση της εκδήλωσης στις 24 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου και με την ιδιότητα ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, περιορίζεται αυστηρά στον επετειακό -πολιτικό χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Επί της ουσίας όμως αυτή πραγματοποιείται σε ένα από τα αποκαλούμενα «κάστρα» προσωπικά του πολιτικού κεφαλαίου της οικογένειας Παπανδρέου. Άλλωστε είναι γνωστό ότι από την εσωκομματική κόντρα του 2007 μέχρι και τις μέρες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, ήταν με την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.

Έτσι σήμερα μπορεί οργανωτικά το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο να είναι με το νυν πρόεδρό του Βαγγέλη Βενιζέλο, θεωρείται όμως βέβαιο ότι γ ια τους λεγόμενους «Παπανδρεϊκούς» θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας για επίδειξη εσωκομματικής δύναμης.

Προφανώς και τα όσα διαδραματίστηκαν στο Ζάππειο με τον αντίκτυπο που είχαν, θα είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθούν. Το γεγονός όμως ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μετά τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης και πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού και ενώ η χώρα θα πορεύεται για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Ακόμη περισσότερο που το ίδιο διάστημα τα όποια μέτρα, αποφάσεις, διαπραγματεύσεις και συμφωνίες με την τρόικα και τους δανειστές, θα έχουν πάρει την τελική τους μορφή.

Έτσι στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο υποστηρίζουν ότι αν εκείνη την περίοδο η εικόνα της συγκυβέρνησης εξακολουθεί να είναι το ίδιο πτωτική και με δεδομένο τις εξελίξεις που θα έχουν προηγηθεί, δεν αποκλείεται η εκδήλωση παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου να αποκτήσει άλλα χαρακτηριστικά.

Του Γιώργου Σαχίνη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια