default-image

Μεσαρά: Ξεχειλίζει το ποτήρι για ΙΚΑ και Κέντρα Υγείας

Κρήτη
Μεσαρά: Ξεχειλίζει το ποτήρι για ΙΚΑ και Κέντρα Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραυγή αγωνίας από τους πολίτες της Μεσαράς για την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με το ΙΚΑ Μοιρών και στα κέντρα υγείας Μεσαράς, καθώς το ποτήρι της οργής ξεχειλίζει κάθε φορά που καλούνται να πάνε στο ΙΚΑ Ηρακλείου για να εξυπηρετηθούν και με δεδομένο το κλείσιμο και των άλλων υπηρεσιών ΔΟΕ ΕΟΠΥ ΟΑΕΕ.

Σε επιστολή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Οι πολίτες της Μεσαράς, όσοι μαζευτήκαμε, ενημερώσαμε και ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις των θεμάτων ΙΚΑ και Κέντρων Υγείας. Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Μοιρών κ. Αρμουτάκης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχελογιαννάκης, ο πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Ηλιαδάκης Γ., ο τ. περιφερειακός κ. Βαρδουλάκης και εκπρόσωποι εργαζομένων Κ. Υγείας Μοιρών και ΙΚΑ.

Ενημερώσαμε ότι ήδη ταλαιπωρούμαστε πηγαίνοντας στο Ηράκλειο στέκοντας σε ουρές για την εξυπηρέτησή μας από το ΙΚΑ Εσταυρωμένου, όπως έγινε και μετά το κλείσιμο και των άλλων υπηρεσιών ΔΟΥ, ΕΟΠΥ, ΟΑΕΕ. Οι εναπομείναντες δύο υπάλληλοι, εκ περιτροπής ανά τρίμηνο και χωρίς αρμοδιότητες, παίζουν τον ισχνό ρόλο του διαβιβαστικού γραφείου, ελάχιστες άμεσες εξυπηρετήσεις γίνονται.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και την ανακολουθία που έδειξαν σε αυτά που είχαμε συμφωνήσει (και ο δήμαρχος Φαιστού στην τοποθέτησή του-όπως και φορείς και εμείς ως Συντ. Πολιτών) για το ΙΚΑ τονίσαμε ότι το θέμα δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι, να τους απαντήσουμε κατάλληλα από επιστολή στα ΜΜΕ μέχρι και διαμαρτυρία προσωπική στην Αθήνα στους -  ιδίους - κ. ψεύτες κατ' επάγγελμα, όπως αποδείχτηκαν (να σημειωθεί δε ότι οι συμφωνίες με τους αιρετούς είχαν γίνει και με παρουσία πολιτικών που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή στην προσπάθεια να έχουν ισχύ-αυτοί οι πολιτικοί προτάθηκε να χαρακτηριστούν ανεπιθύμητοι στην περιοχή).

Για τα επείγοντα θέματα υγείας: ελλείψεις σε προσωπικό, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, μηχανήματα, κτιριακοί χώροι εξεταστηρίων-εργαστηρίων περιγράφηκε τραγικοί από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το μόνο θετικό προς το παρόν η προκήρυξη 7 επικουρικών θέσεων - 1ετής θητεία για το εδώ Κ. ΥΓΕΙΑΣ (αν καλυφθούν). Το Κ. Υ. Χάρακα έχει μεγαλύτερες ελπίδες γιατί έχει χαρακτηρισθεί άγονο - 3ετής θητεία και λιγότερο φόρτο δουλειάς, 3 θέσεις.

Το άλλο θετικό είναι η δημιουργία Συλλόγου Φίλων Κ. Υγείας Μοιρών - γραφήκαμε αρκετοί πολίτες - στα χωριά μας να αποταθούμε να μας γράψουν οι γιατροί των Αγροτικών Ιατρείων.

Μέσα από αυτόν το σύλλογο μπορούμε να βοηθήσουμε πάρα πολύ όπως έχει γίνει και αλλού.

Να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση και άλλων σοβαρών θεμάτων τα οποία μας παρουσιάζονται κάθε μέρα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Επεξεργάζονται εφαρμογές των μνημονίων στην περιοχή μας και άλλες εταιρείες φαστ τρακ, όπως τα εργοστάσια βιομάζας που προς το παρόν αποτρέψαμε, ΒΑΠΕ κ.λπ. Να συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή και σε εγρήγορση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News