Ειδήσεις

Ο Μ.Κεφαλογιάννης με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο Τουρκίας στην ΕΕ

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ στο ΕΚ, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, συναντήθηκε με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ, κ. Σελίμ Γενέλ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κος Κεφαλογιάννης και ο κος Γενέλ εξέτασαν τις δυνατότητες ανάπτυξης ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών στο πλαίσιο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας.

 Συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις σχέσεις της ΕΕ-Τουρκίας για την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή της Ν.Α Ευρώπης, τις σχέσεις της Τουρκίας με τις γειτονικές της χώρες στην ΕΕ: Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, καθώς και τις πολιτικές για την παράνομη μετανάστευση προς τις χώρες της ΕΕ.

Όπως επισήμανε ο κος Κεφαλογιάννης, η ΕΕ αναμφισβήτητα αποτελεί τον πλέον σημαντικό εταίρο για την Τουρκία, αλλά και η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, ιδιαίτερα σήμερα λόγω των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια