default-image

Κατακλύζουν το "Μητέρα" αιτήματα υιοθεσίας για το κοριτσάκι

Κρήτη
Κατακλύζουν το "Μητέρα" αιτήματα υιοθεσίας για το κοριτσάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ζεστή αγκαλιά άνοιξε για τη μικρή Νάντια που σώθηκε από θαύμα στη διάρκεια της τραγωδίας με θύματα 490 μετανάστες, που συντελέστηκε πριν από λίγες ημέρες ανοικτά της Κρήτης. Το κοριτσάκι που σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα βρίσκεται πλέον στο κέντρο βρεφών «Μητέρα» στην Αθήνα, όπου η διοίκηση και το προσωπικό το υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά.

Η περιπέτεια της Νάντιας, που μέσα σε λίγους μήνες από τη στιγμή που είδε το φως της ζωής έγινε μετανάστρια, ναυαγός αλλά και σύμβολο ελπίδας, καθώς επέζησε μετά από μάχη των γιατρών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Από τη στιγμή που πέρασε το κατώφλι του κέντρου τα τηλέφωνα χτυπούν συνεχώς, καθώς πολλές οικογένειες ζητούν να αναλάβουν τη φροντίδα της.

Προς το παρόν, το προσωπικό του κέντρου βρεφών «Μητέρα», που έχει αναλάβει την επιμέλεια της Νάντιας, άνοιξε την αγκαλιά του για να δώσει όση αγάπη και γαλήνη στερήθηκε στα πρώτα βήματα της ζωής της, αλλά και για να σβήσει από τη μνήμη της την τραγωδία στην οποία έμελλε να πρωταγωνιστήσει.

Καθοριστικό ρόλο στη δραματική διάσωση του μικρού κοριτσιού έπαιξε η 19χρονη κοπέλα από τη Συρία που κατάφερε να την κρατήσει στη ζωή παλεύοντας 4 ημέρες με τα κύματα. Η οικογένειά της χάθηκε στο ναυάγιο. Την ύστατη στιγμή, οι γονείς της, που πάλευαν να σώσουν τα άλλα δύο παιδιά τους, την άφησαν στα χέρια της 19χρονης που δέθηκε σε ένα σωσίβιο μαζί με το κοριτσάκι μέχρι τη στιγμή που ανασύρθηκαν μισοπεθαμένοι από τη θάλασσα.

Η μικρή Νάντια υπέστη βαριά πνευμονία και νοσηλεύτηκε το προηγούμενο διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, από όπου βγήκε νικήτρια και χαμογελαστή

Της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News