default-image

Στο "τραπέζι" η ΠΕΔ στο τετ-α-τετ Λαμπρινού -Βάμβουκα

Κρήτη
Στο "τραπέζι" η ΠΕΔ στο τετ-α-τετ Λαμπρινού -Βάμβουκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα της ΠΕΔ Κρήτης φαίνεται πώς αναζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν στα Χανιά οι δήμαρχοι Χανίων και Ηρακλείου. Επισήμως το ραντεβού χαρακτηρίστηκε ως συνάντηση εργασίας ωστόσο στο τραπέζι μπήκε και το θέμα της ΠΕΔ.

Οι δύο άνδρες από την ημέρα που ανέλαβαν τα καθήκοντα τους έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές. Στη σημερινή συνάντηση ωστόσο ο κ. Λαμπρινός είχε μαζί τους του κ.κ. Ινιωτάκη και Βαρδαβά που τα "είπαν" και με συναδέλφους τους από την πλευρά Βάμβουκα.

Οι δύο άνδρες πάντως, φαίνεται ότι συμπορεύονται απόλυτα και στο θέμα της εκλογής των οργάνων της ΠΕΔ Κρήτης έχοντας να αντιμετωπίσουν την "περιφερειακή" υποψηφιότητα δήμων με τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη, Μαλανδράκη να φέρεται ως επικεφαλής και να το επιβεβαιώνει ουσιαστικά σε πρόσφατο ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ  ΤV".

«Είναι γνωστό ότι έχουμε αποφασίσει να συμπορευτούμε στην ΠΕΔ με τον κ. Λαμπρινό. Συζητήσαμε και για την ΠΕΔ», είπε στην "ΚΡΗΤΗ TV" o κ. Βάμβουκας. Από την πλευρά του ο Γιάννης Μαλανδράκης είναι σε ανοικτή γραμμή με τουλάχιστον 13 περιφερειακούς δημάρχους ωστόσο "κλειδί" στην εκλογή των οργάνων της ΠΕΔ είναι οι εκλέκτορες.

Η μεγάλη δύναμη του σώματος προέρχεται από τους μεγάλους δήμους του νησιού ωστόσο η περιφερειακή κίνηση ποντάρει στη στάση των εκλεκτόρων που προέρχονται από τις δημοτικές ομάδες της αντιπολίτευσης.  

Όσο αφορά τη συνάντηση Βάμβουκα Λαμπρινού, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του δήμου οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Χανίων, τέθηκε το ζήτημα της αναπτυξιακής πορείας των Δήμων της Κρήτης, ενώ και από τις δύο πλευρές προτάθηκε ο συγκρητισμός ως προϋπόθεση συνεργασίας και μέσο επίλυσης των κοινών προβλημάτων, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δημοτικές Αρχές.

Ο κ. Βάμβουκας με την ολοκλήρωση της επίσκεψης προσέφερε στον δήμαρχο Ηρακλείου εκδόσεις του Δήμου Χανίων».

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News