default-image

Στη ΔΟΥ για τα λάθη σε ΕΕΤΗΔΕ - ΕΕΤΑ

Κρήτη
Στη ΔΟΥ για τα λάθη σε ΕΕΤΗΔΕ - ΕΕΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης από κοινού με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, μετέβησαν χθες Πέμπτη 02.10.2014, στη Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου προκειμένου να διερευνήσουν τι γίνεται με την αναγκαία διόρθωση της αδικίας σε βάρος των φορολογουμένων που επιβαρύνθηκαν με σημαντικά υψηλότερα ποσά Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.-Ε.Ε.Τ.Α. στη βάση λανθασμένων στοιχείων, αφού μέχρι σήμερα στις επανειλημμένες παρεμβάσεις τους προς το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Όπως διαπιστώθηκε ενώ υπάρχει απόφαση του υπουργείου  για «Διορθώσεις λαθών ΕΕΤΑ από υπαιτιότητα των Δήμων» καθώς και για «Διορθώσεις λαθών ΕΕΤΑ από υπαιτιότητα του ΔΕΔΔΗΕ» και «η διαδικασία πραγματοποιείται μετά τη βεβαίωσή τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.», αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί για το ΕΕΤΗΔΕ των προηγούμενων ετών καθώς «αναφέρεται μόνο στο ΕΕΤΑ».

Τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο πρόεδρος του ΕΚΗ επισήμαναν ότι πρόκειται για το ίδιο χαράτσι και το υπουργείο δεν δικαιούται να παίζει με την αλλαγή του ονόματος του και να παρακρατεί αχρεωστήτως καταβληθέντες εισφορές από πολίτες που υποχρεώθηκαν να καταβάλουν πολύ αυξημένα ποσά χαρατσιού λόγω λαθών που δεν οφείλονταν στους ίδιους και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις ενέργειες τους για τη διόρθωση αυτής της αδικίας.

Στη συνέχεια μετέβησαν στον ΟΑΕΔ όπου συναντήθηκαν με στελέχη του πρώην ΟΕΚ και συζήτησαν για τους δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ που λόγο οικονομικών προβλημάτων δεν μπορούν να είναι συνεπείς στα δάνεια που έχουν λάβει καθώς δεν μπορούν αυτή τη στιγμή ούτε να τα ρυθμίσουν.

Ο Μ. Κριτσωτάκης επισήμανε ότι: «Οι δανειολήπτες με επιδότηση επιτοκίου από τον ΟΕΚ, βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Η μείωση των εισοδημάτων, η φοροειπιδρομή,  η ανεργία και γενικά οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχουν περιορίσει -ακόμα και εξαλείψει- τα εισοδήματά τους, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις και εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας για ρύθμιση των συγκεκριμένων δανείων, το μόνο που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα είναι οι τράπεζες να προσφέρουν μεν τη δυνατότητα επιμήκυνσης, αλλά να χάνεται η επιδότηση!»

Ο Σ. Βαρδάκης τόνισε ότι «Από τη στιγμή που καταργήθηκε ο ΟΕΚ, κανένα νέο πρόγραμμα δεν έχει εκπονηθεί αν και οι εισφορές των εργαζομένων παρακρατούνται στο ακέραιο. Μόνο για το 2013 οι εισφορές των εργαζομένων υπέρ ΟΕΚ και Εστίας ανήλθαν σε 213 εκατομμύρια ευρώ! Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των δανειοληπτών του ΟΕΚ και βεβαίως για τη  δυνατότητα ρύθμισης των εν λόγω δανείων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News