default-image

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Γιούνκερ

Ελλάδα
Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Γιούνκερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως κίνηση στήριξης προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος τον τελευταίο καιρό προαναγγέλλει την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο, ερμηνεύεται η ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα που πραγματοποιεί σήμερα ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες μετά την τοποθέτησή του στο νέο του πόστο, θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, όπου αναμένεται να συζητηθούν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και η πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρωθυπουργός θα έχουν συνάντηση στο γραφείο του κ. Σαμαρά στη 1 το μεσημέρι και ακολούθως στις 2 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν γεύμα εργασίας. Μετά τη συνάντηση δε θα υπάρξει ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται πως ο Γιούνκερ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.

Η ημερομηνία που επέλεξε ο κ. Γιούνκερ να επιστρέψει στην Αθήνα μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Από τη μια επέλεξε μια περίοδο που στην Αθήνα βρίσκονται οι εκπρόσωποι των δανειστών για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ενώ, από την άλλη, ολοένα και φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Την περασμένη Τρίτη παραιτήθηκαν τρεις γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης προκειμένου να μπορούν να πολιτευτούν στις ερχόμενες εκλογές, μια κίνηση που ενισχύει την εκτίμηση ότι η χώρα βαίνει σε πρόωρες εκλογές, ενώ, την ίδια ώρα, ο κ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποφάσισαν να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, καθώς έτσι, εκτιμούν, θα θέσουν τέλος στην εκλολογία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News