Ειδήσεις

Δ. Κουτσούμπας: "Μαζική πάλη μέχρι την ανατροπή"

Στη διάρκεια της ομιλίας του, στη συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στις Βρυξέλλες, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και στην απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

«Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο για τις σημερινές εξελίξεις στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα επιχειρείται με κάθε τρόπο ο αποπροσανατολισμός του λαού, να μπουν εμπόδια στην αναγκαία, σήμερα, οργάνωση της λαϊκής πάλης απέναντι στην εντεινόμενη αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου. Αυτό το σκοπό υπηρετεί και η κίνηση χθες της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Αυτό το σκοπό υπηρετούν και τα διάφορα πολιτικά παιχνίδια  και παζάρια γύρω από την εκλογή ΠτΔ, στην οποία συμμετέχει η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μη δείξει καμία αναμονή και ανοχή, να μην περιμένει σωτήριες λύσεις "από τα πάνω", από κυβερνήσεις και κόμματα που, παρά τις όποιες διαφορές, έχουν ως κοινή στρατηγική επιλογή τη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε., την αναζωογόνηση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλίων, τα οποία στρέφονται πάντα σε βάρος του λαού.

Χρειάζεται να δυναμώσει την πάλη και τη συμμαχία του ο ελληνικός λαός, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες που οργανώνονται αυτό το διάστημα, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Αυτό μπορεί να είναι το νέο και ελπιδοφόρο, για να ηττηθεί πραγματικά η πολιτική της κυβέρνησης και για να υπάρξει πραγματική προοπτική υπέρ του λαού, και όχι οι διάφορες κυβερνητικές εναλλαγές, σαν και αυτές που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν και έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια