default-image

Αισιοδοξία για το επίδομα ανεργίας

Κρήτη
Αισιοδοξία για το επίδομα ανεργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δύση της τουριστικής περιόδου με τα αριθμητικά μεγέθη-ρεκόρ και τις χρυσές οικονομικές προσδοκίες, ο εφιάλτης ξεκινά να ξεδιπλώνεται για τους εργαζόμενους στον κλάδο που βλέπουν ένα ακόμη δύσκολο οικονομικά χειμώνα να πλησιάζει. Το μνημονιακό ψαλίδι περιόρισε από πέρυσι το επίδομα ανεργίας στα 340 περίπου ευρώ και για 3,5 μήνες και η επιβίωσή τους ήταν μια μάχη συχνά άνιση.

Με μια παγκρήτια κραυγή αγωνίας, Εργατικά Κέντρα και σωματεία εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία ενώνουν δυνάμεις. Στην κοινή επιστολή τους προς το υπουργείο Εργασίας εξηγούν πως οι μισθοί πείνας και το κουτσουρεμένο επίδομα οδήγησαν σε συνθήκες εξαθλίωσης, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να κρατηθούν όρθιοι οικονομικά καταφεύγοντας σε κοινωνικές δομές.

Παράθυρο αισιοδοξίας ανοίγει, πάντως, η χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας Κεγκέρογλου που ανεβάζει το πλαφόν για τους δικαιούχους του εποχικού επιδόματος ανεργίας στα 230, με αποτέλεσμα πλέον να ελαχιστοποιούνται όσοι θα μείνουν εκτός.

Με το χρόνο, πάντως, να μετρά ήδη αντίστροφα οι πιέσεις αυξάνονται. Εργατικά Κέντρα και εργαζόμενοι διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για επαναφορά του επιδόματος σε χρήμα και διάρκεια προκειμένου κανένας από τους εποχικά απασχολούμενος να μη βυθίζεται στην οικονομική εξαθλίωση κατά τους χειμερινούς μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News