default-image

Αναβολή και στη Φόρμουλα 1;

Αθλητισμός
Αναβολή και στη Φόρμουλα 1;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H εξέλιξη του Γκραν Πρι της Formula 1 στη Σουζούκα γινεται θυελλώδης...

Από τη μία εξαιτίας της κόντρας μεταξύ Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ και από την άλλη εξαιτίας του μετεωρολογικού δελτίου, που προβλέπει έντονα καιρικά φαινόμενα για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες θα αναστατώσει τον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό ο τυφώνας ‘’Φανφόνε’’, όπως ονομάζεται στο Λάος το ζώον!

Έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα καταιγίδων και νεροποντών την Κυριακή, οπότε προβλέπεται να ξεκινήσει κανονικά στις 3 το μεσημέρι τοπικής ώρας (9 ώρα Ελλάδας) το 15ο Γκραν Πρι της εφετινής σεζόν στην πίστα της Σουζούκα. Επειδή μάλιστα σκοτεινιάζει γύρω στις 5.30 το απόγευμα (μιλάμε πάντα για τοπική ώρα), δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για καθυστερήσεις.

Πρώτο ‘’θύμα’’ της κακοκαιρίας ήταν σήμερα, Πέμπτη, ο Τζένσον Μπάτον. Ο 34χρονος πιλότος της McLaren έκανε δηλώσεις on camera και ευχόταν, να μην περάσει ο τυφώνας από την περιοχή της Σουζούκα, όταν ξαφνικά σκοτείνιασε και έπιασε μία δυνατή νεροποντή, που πλημμύρισε μέσα σε λίγα λεπτά τα πάντοκ.

Αν βρέχει καταρρακτωδώς και την Κυριακή, κινδυνεύει να μη γίνει ο αγώνας, αφού το πράσινο φως ανάβει, μόνον εφόσον επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες τις πτήσεις με το σωστικό ελικόπτερο. Επίσης και η οδήγηση των μονοθεσίων γίνεται αδύνατη, όταν ξεπεράσει ο όγκος των νερών της βροχής κάποια προκαθορισμένα όρια.

Πριν δέκα χρόνια είχαν αναβληθεί στη Σουζούκα λόγω βροχής οι κατατακτήριες δοκιμές και έγιναν την Κυριακή πριν τον αγώνα. Τότε ονομαζόταν ο τυφώνας Μα-ον και νικητής είχε αναδειχθεί στο Γκραν Πρι ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ωστόσο οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν, ότι δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί η διαδρομή ενός τυφώνα, οπότε ας ελπίσουμε ότι την Κυριακή θα απολαύσουμε κανονικά το Γκραν Πρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News