default-image

"Χτυπούσε" νύχτα και είχε διαπράξει 23 κλοπές

Κρήτη
"Χτυπούσε" νύχτα και είχε διαπράξει 23 κλοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αδυναμία στις διαρρήξεις στα καταστήματα είχε ένας 47χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος έπεσε στα χέρια των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ., τη στιγμή μάλιστα που επέβαινε σε μηχανάκι επί της λεωφόρου Ικάρου. Είχαν προηγηθεί τέσσερις κλοπές από το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας και μέχρι το ξημέρωμα της Τρίτης, με δράστη τον ίδιο, όπως προέκυψε από την έρευνα και το οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που επεξεργάστηκαν με προσοχή οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 30 υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων εντός κι εκτός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου σε μαγαζιά παντός είδους, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν τυχόν ο 47χρονος, που απολογείται σήμερα το πρωί στον ανακριτή, έχει προβεί και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Πώς δρούσε

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 47χρονος "χτυπούσε" κυρίως νύχτα. Προτιμούσε να παραβιάζει πάντα την πίσω πόρτα, αν διέθετε το κατάστημα, αλλιώς παραβίαζε την κεντρική είσοδό του με συγκεκριμένη μεθοδολογία. Επιστρατεύοντας λοστούς ή κατσαβίδια άνοιγε τις πόρτες, ενώ αν τα καταστήματα διέθεταν αλυσίδα με λουκέτο τα έκοβε πάντα με μια ψαλίδα.

Μέσα σε λίγες ώρες έβαλε στο στόχαστρο 4 μαγαζιά στην πόλη του Ηρακλείου και άρπαξε από χρήματα μέχρι διάφορα αντικείμενα. Από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 30 υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων, οι οποίες είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο 2013 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Είχε διαπράξει 23 κλοπές, 3 διαρρήξεις και 4 απόπειρες διαρρήξεων, όλες σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα και διάφορα αντικείμενα.

Κλειστό κύκλωμα

Τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν από οπτικό υλικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, όπου έδειχνε καθαρά το παράνομο εγχείρημά του σε συγκεκριμένο κατάστημα της πόλης.

Ο δράστης αναζητήθηκε και προχθές το πρωί συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε στον ανακριτή κι έτσι σήμερα αναμένεται εκ νέου να περάσει και πάλι το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί.

Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Της Ιωάννας Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News