Ειδήσεις

''Στις δομές πρόνοιας απολυμένοι του επισιτισμού''(Ηχητικό)

Την επαναφορά του ταμείου ανεργίας για τους εργαζόμενους που απολύονται  από το χώρο των ξενοδοχείων και του επισιτισμού - τουρισμού, ζητούν τα εργατικά κέντρα της Κρήτης και τα σωματεία των εργαζόμενων από τους υπουργούς εργασίας -πρόνοιας.


''Η δύσκολη καθημερινότητα μας ξεπερνά. Όπως και τα κείμενα. Οι αριθμοί κρύβουν πίσω τους ανθρώπινες ζωές. Χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούν και πάλι μετέωροι το χειμώνα. Πρέπει να σταματήσει αυτό'' είπε στο ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου από το Λασίθι Μανόλης Πεπόνης.
Τα στοιχεία του 2012 , σύμφωνα με τον ίδιο δείχνουν πως από τους 267.000 εργαζόμενους μόνο οι 120.000 κατάφεραν να έχουν ταμείο, με τον αριθμό των δικαιούχων να μειώνεται αισθητά τις επόμενες χρονιές αλλά χωρίς κανείς να γνωρίζει πόσο ακριβώς.

Στο υπόμνημά τους τα Εργατικά κέντρα της Κρήτης μεταξύ άλλων αναφέρουν: Σε λίγες μέρες απολύονται οι εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις. Έρχεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας.  Υπερφορολόγηση , χαμένο εισόδημα, 40% με 50% ανεργία δημιουργούν συνθήκες πραγματικά τραγικές .


Το 2013 με το επίδομα ανεργίας να περιορίζεται στους 3 μήνες, οι εποχικά απασχολούμενοι δεν κατάφεραν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες τους, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία.


Σε κάθε όμως περίπτωση δεν μπορείτε να νομοθετείτε τιμωρώντας τους εργαζόμενους. Επιτακτική ανάγκη είναι η επαναφορά του ταμείου Ανεργίας χωρίς καμία περικοπή.  Είναι αδιανόητο πλέον να παίζεται όχι μόνο με την αξιοπρέπεια μας αλλά ακόμα και με την ίδια μας τη ζωή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια