default-image

Με τη σημαία του Εθνικού "έφυγε" ο Κώστας Κατσούλης

Με τη σημαία του Εθνικού "έφυγε" ο Κώστας Κατσούλης

Σε κλίμα πόνου και θλίψης, με συνεχείς αναφορές κατά της βίας στα γήπεδα και με επιφωνήματα σπαραγμού και οδύνης, όπως «Γεια σου, Κώστα, γεια σου παλικάρι μας», έπεσε στον Πλατανιά Χανίων η αυλαία της τραγωδίας με πρωταγωνιστή τον αδικοχαμένο Κώστα Κατσούλη, το φίλαθλο του Ηροδότου που στις 14 Σεπτεμβρίου πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, του Εθνικού, αλλά τελικά "χάθηκε" έπειτα από επεισόδια στο γήπεδο του Ηροδότου.

Πλήθος κόσμου παρέστη στην εξόδιο ακολουθία και ταφή του 47χρονου, στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου στον Πλατανιά, ενώ στο φέρετρο είχε τοποθετηθεί η σημαία της αγαπημένης του ομάδας, του Εθνικού, για να τον συντροφεύσει στο ταξίδι το μακρινό που μόλις ξεκίνησε.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Την ΕΠΟ εκπροσώπησε ο αναπληρωτής πρόεδρος Γιώργος Βούρβαχης, την ομάδα του Εθνικού ο πρόεδρός της Αλέξης Αγγελόπουλος και την ΕΠΣ Ηρακλείου ο πρόεδρός της Νίκος Τζώρτζογλου.

Παρόντες ήταν ακόμα πολυμελής αντιπροσωπία από την ΠΑΕ Πλατανιά και την ΠΑΕ Χανιά, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, φίλοι του Εθνικού από τον Πειραιά και πλήθος κόσμου.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Κατσούλης. Στο χώρο της εκκλησίας υπήρχαν πανό των φίλων του Εθνικού και του Πλατανιά Χανίων, ενώ στέφανα είχαν αποστείλει η ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα, οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ, η ομάδα του Ηλυσιακού και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου.

Η ΠΑΕ Πλατανιάς και η ΕΠΣ Χανίων ανακοίνωσαν ότι αντί στεφάνου θα καταθέσουν σε ιδρύματα χρηματικά ποσά, ενώ και στα Χανιά αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές δραστηριότητες εν αναμονή και των αποφάσεων των οργάνων του ποδοσφαίρου.

Χθες αργά το απόγευμα, το τελευταίο "αντίο" στον καλό τους φίλο είπαν οι οπαδοί του Εθνικού που συνόδεψαν τη σορό του ως το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό την Κρήτη και συγκεκριμένα τον Πλατανιά, στο μέρος όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Πλήθος κόσμου και τεράστια συγκίνηση υπήρξε στο λιμάνι του Πειραιά. Οι οπαδοί του Εθνικού συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα από όπου θα έφευγε η σορός του Κώστα Κατσούλη.

Φίλοι του Εθνικού - ανάμεσά τους και ο "Εθνικάρας" Γιάννης Μαντζουράνης - τον αποχαιρέτησαν στο πειραιώτικο λιμάνι. Ένα τεράστιο πανό έγραφε: «Η δολοφονία σου να βασανίζει τις συνειδήσεις των υπευθύνων του ελληνικού ποδοσφαίρου», ενώ ακούστηκαν πολλά συνθήματα και συγκινητικά λόγια για τον άτυχο 46χρονο, που πλέον δεν είναι ανάμεσά μας.

Η οικογένειά του ζήτησε να ενισχυθούν το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά ή οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός στηρίζει τους αδύναμους ανθρώπους, αντί να κατατεθούν στεφάνια.

Ρεπορτάζ:

Αντώνης Νομικός - Βάλια Μπούη - Μαρία Πετρούτσου

Φωτογραφίες: Στ. Ραπάνης, gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News