default-image

Στον "αέρα" η Καρδιοχειρουργική - Αναβλήθηκε χειρουργείο

Κρήτη
Στον "αέρα" η Καρδιοχειρουργική - Αναβλήθηκε χειρουργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πανηγυρική έναρξη της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, αλλά η λειτουργία της βρίσκεται στον "αέρα". Ενδεικτικό είναι ότι την Τετάρτη υπήρξε αναβολή καρδιοχειρουργικού περιστατικού, αφού δηλώθηκε αδυναμία λειτουργίας 13ου κρεβατιού στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Εάν ωστόσο δεν επιλυθεί το θέμα, τότε τίθενται σε κίνδυνο και οι υπόλοιπες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Την Τετάρτη θα έπρεπε να εγκαινιαστεί η λειτουργία της νέας φάσης της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής που θα περιελάμβανε πλέον έξι και όχι τέσσερις επεμβάσεις το μήνα. Αντ' αυτού όμως η εξέλιξη "πάγωσε" γιατρούς και προσωπικό, αφού ο διακεκριμένος καθηγητής και διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Γεωργόπουλος δήλωσε αδυναμία να λειτουργήσει το 13ο κρεβάτι στη ΜΕΘ που αφορά αποκλειστικά καρδιοχειρουργικά περιστατικά.

Αναβλήθηκε το χειρουργείο

Δηλαδή, ενώ μέχρι σήμερα στο 13ο κρεβάτι εξασφαλιζόταν η νοσηλεία των ασθενών που υποβάλλονταν σε επέμβαση, οι μετακινήσεις "επιπλέον" προσωπικού σε νοσοκομεία καθιστούσε αδύνατη τη συνέχιση νοσηλείας ασθενών στο κρεβάτι.

Στον "αέρα" οι επεμβάσεις

Έτσι πρακτικά, όποτε είναι γεμάτη η ΜΕΘ, γεγονός που δυστυχώς συμβαίνει συχνά - θα τίθενται σε κίνδυνο όχι μόνο οι επιπλέον επεμβάσεις που είχαν σχεδιαστεί, αλλά και οι 4 προγραμματισμένες, εάν δε βρεθεί άμεσα λύση.

Όλα αυτά λίγο πριν το πανυγειονομικό συλλαλητήριο και ενώ όλοι περίμεναν εναγωνίως την αύξηση των επεμβάσεων από την πολυπόθητη κλινική.

Του Γιώργου Σαχίνη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News