default-image

Μισθολόγιο και απολύσεις στην ατζέντα τρόικας-Μητσοτάκη

Οικονομία
Μισθολόγιο και απολύσεις στην ατζέντα τρόικας-Μητσοτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε η εφ' όλης της ύλης συνάντηση τρόικας-Κυριάκου Μητσοτάκη και Εύης Χριστοφιλοπούλου από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ).

Στις πρώτες θέσεις της ατζέντας ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθέτηση του νέου μισθολογίου, νέου μόνιμου συστήματος αξιολόγησης και του νέου μόνιμου συστήματος "κινητικότητας" στο Δημόσιο (μέχρι το τέλος του χρόνου) προκειμένου να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κατατεθούν τα σχετικά νομοσχέδια στη βουλή μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Μία... μέρα πριν αρχίσει η ισχύς του νέου μισθολογίου, του νέου συστήματος αξιολόγησης και του νέου συστήματος "κινητικότητας" σε όλο το δημόσιο, θα πρέπει να έχουν γίνει 5.500 απολύσεις στο Δημόσιο ( μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2014). Παράλληλα, παραμένει ο ενδεικτικός στόχος των επιπλέον 2000 απολύσεων έως το τέλος Μαρτίου του 2015.

Οι απολύσεις θα προκύψουν από:

-μέρος των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα

- όσους είναι επίορκοι, έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά ή έχουν μονιμοποιηθεί με παράνομο τρόπο

- το κλείσιμο Νομικών Προσώπων. Στην τελευταία "δεξαμενή" ανήκουν, σύμφωνα με το Μνημόνιο, 1000 υπάλληλοι Νομικών Προσώπων που εποπτεύονται από τα Υπουργεία Μεταφορών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα υπουργεία αυτά είναι πλέον υπεύθυνα για τις απολύσεις των 1000 υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων τους.

Όσο αφορά το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί από την 1η Γενάρη του 2015, πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμα είναι υπό εξέταση η τελική μορφή του και τον πρώτο λόγο έχει το υπουργείο Οικονομικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News