Ειδήσεις

Παρεμβάσεις στον κόμβο Καρτερού και τη στροφή του ΚΤΕΟ

Συνάντηση με θέμα την αναβάθμιση του κόμβου  Καρτερού Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης παρουσία του Γενικού Γραμματέα και Προέδρου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη. «Αποτυπώθηκε πρόσφατα η περιοχή και σύντομα θα ολοκληρωθεί η συγκοινωνιακή μελέτη ούτως ώστε να εντάξουμε το έργο και να επιτύχουμε την χρηματοδότησή του από το ΥΠΕΚΑ », υπογράμμισε ο κ. Ροκαδάκης κατά την διάρκεια της συνάντησης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε το θέμα της αναβάθμισης του κόμβου καθώς και ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη κυκλοφορία στην περιοχή όπως  η ολοκληρωμένη λειτουργία των παράπλευρων δρόμων στην περιοχή του Καρτερού.

Ο κ. Ροκαδάκης ανέφερε σε δηλώσεις του πως ουσιαστικά τώρα ξεκινάει η διαδικασία αφού μέχρι πρότινος δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.

Βελτίωση της στροφής στο ΚΤΕΟ

«Η ευρύτερη περιοχή, σημείωσε, απαιτεί κάποιες συμπληρωματικές δράσεις και ενέργειες όπως είναι η βελτίωση της στροφής στο ΚΤΕΟ και η έξοδός του, η αναβάθμιση του κόμβου του Καρτερού, η ολοκλήρωση των παράπλευρων δρόμων στην περιοχή του Καρτερού μέχρι την Βιομηχανική περιοχή και μέχρι και την περιοχή του Μηχανοστασίου του Δήμου Ηρακλείου καθώς επίσης και η αναβάθμιση του κόμβου του αεροδρομίου».

« Έχει γίνει πρόσφατα  η αποτύπωση της περιοχής», όπως επεσήμανε, «και σύντομα θα ολοκληρωθεί η συγκοινωνιακή μελέτη του κόμβου και αφού στη συνέχεια προχωρήσει    η περιβαλλοντική αδειοδότηση θα  πρέπει να εγκριθεί από το ΥΠΕΚΑ. Όταν η όλη διαδικασία ολοκληρωθεί και εγκριθεί η μελέτη, εμείς ως Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης είμαστε αποφασισμένοι να εντάξουμε τον κόμβο του Καρτερού, καθώς και πλήθος άλλων παρεμβάσεων που απαιτούνται  ώστε όλα αυτά να  παρουσιασθούν ως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στο αρμόδιο Υπουργείο και έτσι να επιτύχουμε την χρηματοδότηση  του έργου».

Ο κ. Αγαπάκης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η σημερινή συνάντηση είχε ως στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για το έργο και  τόνισε πως ήδη έχει ξεκινήσει μια μελέτη, το πρώτο στάδιο της οποίας  έχει ήδη εκπονηθεί (λήψη των στοιχείων εδάφους). Σε περίπου τρεις μήνες, όπως είπε ο κ Αγαπάκης , ο ΟΑΚ θα είναι σε θέση να παρουσιάσει την συγκοινωνιακή μελέτη του αναβαθμισμένου κόμβου.

Η μελέτη αυτή θα τεθεί στη συνέχεια υπ' όψη όλων των ενδιαφερομένων  και ειδικά των θεσμικών παραγόντων για να εκφράσουν την άποψή τους προκειμένου να προχωρήσει το επόμενο στάδιο που είναι η περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Ο κ. Σέγκος σε δηλώσεις του ανέφερε πως  σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του τόπου είναι η σωστή συγκοινωνιακή σύνδεση μέσω του κόμβου του Καρτερού που αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται και ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και στην ασφάλεια της διέλευσης των κατοίκων προς την περιοχή της Επισκοπής.

«Ο συγκεκριμένος κόμβος δεν εξυπηρετεί αμιγώς την περιοχή της Επισκοπής  αλλά και την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Είναι σημαντικό κομμάτι, και ο στόχος της σημερινής συνάντησης ήταν η ενημέρωση για αυτό το θέμα αλλά και η άσκηση πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς ώστε αυτή η διαδικασία της σωστής συγκοινωνιακής σύνδεσης  του κόμβου να λάβει σύντομα σάρκα και οστά. Έχουμε την αρωγή του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης αλλά και του κ. Αγαπάκη , γιατί αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματος της περιοχής και πρόθεσή τους είναι να συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Σέγκος.

Ο κ. Φραγκούλης εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα για την διάνοιξη του κόμβου Καρτερού. τόνισε ότι πρέπει οπωσδήποτε αυτό το θέμα να λυθεί.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Δ/ντής Συγκοινωνιακών Έργων του  ΟΑΚ κ. Γιώργος Αγαπάκης,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Χερσονήσου ( επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών Δήμου Χερσονήσου» ) κ. Γιάννης Σέγκος, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων Λυκείου και Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου της Επισκοπής ο κ. Κων/νος Χαλαμπαλάκης  , από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταμνιών ο κ. Γιάννης Μανουσάκης και κ. Γιάννης Φραγκούλης  , ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλύφας κ. Γιάννης Στειακάκης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Επισκοπής και Πρόεδρος της ΕΔΟΠ - ΔΕΗ Κρήτης κα Δέσποινα Μπορμπουδάκη, καθώς και ο κ. Μανώλης Καλαϊτζάκης Υπεύθυνος Πληρωμάτων Συντονιστικού Κέντρου και Συνεργείων ΕΚΑΒ Κρήτης, ως μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την διάνοιξη του κόμβου Καρτερού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια