default-image

ENISA: 10 χρόνια υποστήριξης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Επιστήμη
ENISA: 10 χρόνια υποστήριξης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 10 χρόνια υποστήριξης της ασφάλειας της Ε.Ε. στον κυβερνοχώρο γιορτάζει ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) με μια σημαντική εκδήλωση για τις μελλοντικές προκλήσεις της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Σήμερα ο ENISA διοργάνωσε την ετήσια υψηλού επιπέδου εκδήλωσή του στην αντιπροσωπεία του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας στην Ε.Ε., στις Βρυξέλλες.

Το φετινό θέμα "10 χρόνια διασφάλισης της ασφάλειας της Ευρώπης στον κυβερνοχώρο… και συνεχίζουμε!" σηματοδοτεί μία δεκαετία συμβολής του Οργανισμού στη βελτίωση της ασφάλειας της Ε.Ε. στον κυβερνοχώρο, ενώ στρέφει το βλέμμα στις μελλοντικές προκλήσεις της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Στα θέματα συγκαταλέγονταν η χρήση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ως οικονομικού καταλύτη, το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε τις μελλοντικές τεχνολογίες, η ανάγκη εφαρμογής της τυποποίησης και το πώς να εξισορροπήσουμε αποτελεσματικά τις ανάγκες ασφαλείας με ιδιωτικότητα.

Την κύρια ομιλία πραγματοποίησε η κ. Neelie Kroes, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος αρμόδια για το ψηφιακό θεματολόγιο. Στα μέλη του πάνελ και τους συμμετέχοντες συγκαταλέγονταν ο κ. Christian Ehler (βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ITRE), ο κ. Paul Timmers (Επιτροπή της Ε.Ε.), ο κ. Scott Charney (Microsoft), ο δρ Thomas Kremer (Dt Telekom), ο κ. Reinhard Ploss (Infineon), ο κ. Marc Darmon (Thales), και ο κ. Matt Ellard (Symantec).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News