default-image

Στο "Μητέρα" Αθηνών πλέον η μικρή, θύμα ναυαγίου

Υγεία
Στο "Μητέρα" Αθηνών πλέον η μικρή, θύμα ναυαγίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο κεφάλαιο έχει ανοίξει τις τελευταίες ώρες στη ζωή του 17μηνου κοριτσιού που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την απίστευτη θέλησή του να κρατηθεί ζωντανό, καθώς ήταν θύμα ναυαγίου που είχε σημειωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Από τις 8 το πρωί νοσηλεύεται πλέον στο Κέντρο Βρεφών "Μητέρα", όπου δέχεται ήδη την αγάπη και τη ζεστή αγκαλιά προσωπικού και εργαζομένων.

Σύμφωνα και με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Χαριτάκη, το μικρό κορίτσι, που είναι πολύ καλά στην υγεία του, συνοδευόμενο από έναν παιδίατρο και μία κοινωνική λειτουργό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος από το αεροδρόμιο Ηρακλείου με προορισμό την Αθήνα.

Πλέον το Κέντρο θα φροντίσει τόσο για την εξέλιξη της υγείας του όσο και την αναζήτηση των συγγενών του, εφόσον αυτοί υπάρχουν. «Στις 13 Νοεμβρίου θα βγει και η οριστική απόφαση του δικαστηρίου με την οποία θα κριθεί το μέλλον του παιδιού», επισήμανε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Δημήτρης Νικολακάκης.

Πρόκειται για μία ακόμη ανθρώπινη ιστορία που άγγιξε τους Κρητικούς, που έστελναν συνεχώς μηνύματα στοργής και αγάπης εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή τους για φιλοξενία και αναδοχή του μικρού κοριτσιού.

Το άτυχο κοριτσάκι ήταν εκ των έξι ναυαγών που διασώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου από ναυάγιο που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Από την πρώτη στιγμή το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του νοσοκομείου, καταφέρνοντας με τη βοήθεια των γιατρών να κερδίσει τη μάχη και πλέον να γεύεται χαρούμενο και ξέγνοιαστο τις χαρές της ζωής.

Της ΒάλιαςΜπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News