Ειδήσεις

Κάθοδος Βούτση στην Κρήτη

Κινητικότητα τώρα από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να προβληθούν ακόμα περισσότερο και να περάσουν στους πολίτες του Ηρακλείου τα πολιτικά μηνύματα και το προγραμματικό σχέδιο διακυβέρνησης που παρουσίασε πρόσφατα από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην κατεύθυνση ακριβώς αυτή, την ερχόμενη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στο Ηράκλειο ο βουλευτής και γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ο οποίος και θα παρουσιάσει, στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης στην "Ανδρόγεω", τις εξαγγελίες και τις προγραμματικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα. Μάλιστα, ως προπομπό της εκδήλωσης, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του κόμματος θα παραχωρήσει την Παρασκευή συνέντευξη Τύπου.

«Ενώ η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πασχίζει με κάθε τρόπο να βρει σωσίβιο σωτηρίας, προκειμένου να γαντζωθεί όσο περισσότερο μπορεί στην εξουσία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη ΔΕΘ ανέλαβε συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες δεσμεύσεις απέναντι στην κοινωνία, για να εξέλθει από τη βαθιά κρίση που την οδήγησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που υλοποιούνται από το κυβερνητικό επιτελείο, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο, το οποίο στο επίκεντρό του θα έχει τις ανάγκες των πολλών, την προστασία του κοινωνικού κράτους, της εργασίας, των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την προάσπιση της ίδιας της δημοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Ανοίγουμε το διάλογο, ερχόμαστε σε επαφή με την κοινωνία και σας καλούμε αυτή τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. να παραβρεθείτε στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα "Το κυβερνητικό πρόγραμμα. Οι δεσμεύσεις μας στην κοινωνία", που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου, με ομιλητή το βουλευτή και γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση.

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει στα γραφεία του κόμματος (Θεοτοκοπούλου 28) συνέντευξη Τύπου σχετικά με την εκδήλωση και τη γενικότερη πολιτική επικαιρότητα».

ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ

Οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος

Ποιες είναι όμως οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα που θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο Ηράκλειο;

Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν:

- Αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

- Άμεσα μέτρα για επανεκκίνηση οικονομίας.

- Αντιμετώπιση ανεργίας: 200.000-300.000 θέσεις εργασίας.

- Θεσμικό και δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος (λειτουργία του κράτους, συλλογικές συμβάσεις).

Μεταξύ των κοστολογημένων μέτρων, ύψους 2 δισ. ευρώ, που εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, είναι και:

- Άρση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

- Αποκατάσταση μέρους των χαμηλότερων συντάξεων.

- Διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας και αύξησή του.

- Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ.

- Ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές και χρέη στο Δημόσιο.

- Παύση ποινικών διώξεων για χρέη προς το Δημόσιο.

- Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής.

- Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων.

- Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

- Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

- Κόκκινα δάνεια: δημιουργία ενδιάμεσου φορέα.

- Δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια