Ειδήσεις

Παγκρήτιο αίτημα για επαναφορά του Ταμείου Ανεργίας

Την επαναφορά του Ταμείου Ανεργίας χωρίς καμία περικοπή ζητούν με επιστολή τους προς το υπουργείο Εργασίας, τα τέσσερα εργατικά κέντρα του νησιού, σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων και σωματεία εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό.

Με αποδέκτες, τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και τους υφυπουργούς, Βασίλη Κεγκέρογλου, Γιάννη Πλακιωτάκη και Γιάννη Μπέζα, οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν επιτακτική ανάγκη την επαναφορά του ταμείου Ανεργίας χωρίς καμία περικοπή και περιορισμό στον αριθμό ενσήμων.

Αναλυτικότερα αναφέρεται:

«Κύριοι, σε λίγες μέρες απολύονται οι συνάδελφοι μας οι οποίοι εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις. Οι τελευταίες συμβάσεις, μας υποχρέωσαν, σε μισθούς πείνας. Έρχεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας για μας. Υπερφορολόγηση, χαμένο εισόδημα, 40% με 50% ανεργία δημιουργούν συνθήκες πραγματικά τραγικές.

Το 2013 με το επίδομα ανεργίας να περιορίζεται στους 3 μήνες, οι εποχικά απασχολούμενοι δεν κατάφεραν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες τους, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία.

Σε κάθε όμως περίπτωση δεν μπορείτε να νομοθετείτε τιμωρώντας τους εργαζόμενους. Επιτακτική ανάγκη είναι η επαναφορά του ταμείου Ανεργίας χωρίς καμία περικοπή και περιορισμό στον αριθμό ενσήμων. Είναι αδιανόητο πλέον να παίζεται όχι μόνο με την αξιοπρέπεια μας αλλά ακόμα και με την ίδια μας τη ζωή».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια