default-image

"Ναυάγιο" το στρατηγικό σχέδιο από την κρίση χρέους

Κρήτη
"Ναυάγιο" το στρατηγικό σχέδιο από την κρίση χρέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το ναυάγιο του στρατηγικού σχεδίου για ένα αφήγημα εξόδου από την κρίση χρέους για τη συγκυβέρνηση, μετά τη συνάντηση Σαμαρά με Μέρκελ στο Βερολίνο, και τα απογοητευτικά αποτελέσματα συμπαρασύρουν πλέον τις πολιτικές εξελίξεις και κυρίως δημιουργούν φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης αλλά και στο εσωτερικό των κομμάτων που την συγκροτούν». Αυτό εκτίμησε ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Μπάμπης Αγρολάμπος μιλώντας στον 9,84 και τον Γ. Σαχίνη.

Μάλιστα στο ασταθές πεδίο που διαμορφώνεται, όπως είπε, είναι προφανές πως ούτε οι εταίροι και δανειστές μας αλλά και οι επενδυτές θα ήθελαν να πάρουν «το ρίσκο αποφάσεων με άγνωστο ποιος θα είναι ο συνομιλητής στην Ελλάδα».

Εκτίμησε ότι η ανεύρεση των 180 βουλευτών για εκλογή προέδρου και η αποφυγή των εκλογών είναι περίπου αδύνατη πλέον, ενώ είναι πιθανόν να έχουμε πρόωρες εκλογές «από ατύχημα ή συνειδητά» ώστε τα κυβερνητικά κόμματα να επιχειρήσουν αφενός να διασωθούν και αφετέρου να μεταφέρουν το πρόβλημα των 180 στο ΣΥΡΙΖΑ και άρα την παραμονή του στην κυβέρνηση για λίγους μήνες.

Μόνο που, όπως είπε, «άλλο οι σχεδιασμοί και άλλο η πραγματικότητα», που «θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις της κοινωνίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News