Ειδήσεις

Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό η Βιάννος κατεβάζει "ρολά"

Με επιστολή ακόμη και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αρχηγούς κομμάτων και βουλευτές οι κάτοικοι της Βιάννου διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της.

Μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα εκτός από την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος και το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου στις 23 Οκτωβρίου, ημερομηνία που ορίσθηκε από την συντονιστική επιτροπή για την λειτουργία του Κ.Υ Άνω Βιάννου ως ημέρα πανδημοτικής κινητοποίησης των φορέων και των κατοίκων της Βιάννου.

Ειδικότερα, το ψήφισμα αναφέρει:

Λαμβάνοντας υπόψη:

- Το γεγονός ότι o Δήμος Βιάννου είναι ο μοναδικός ορεινός σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010 αλλά και ο πιο απομακρυσμένος του Ν. Ηρακλείου, με μόνιμο πληθυσμό περίπου τους 6.000 κατοίκους που στην πλειοψηφία τους απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στις δυναμικές καλλιέργειες που σημαίνει προσφορά εργασίας και διέξοδο από την σημερινή οικονομική κρίση.

- Τη σοβαρή υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου με ιατρούς γενικής ιατρικής, ειδικοτήτων όπως παιδίατρο, ακτινολόγο μικροβιολόγο και αγροτικούς, αλλά και απουσία οδηγών ασθενοφόρου γεγονός που δεν διασφαλίζει την υγεία των κατοίκων με άμεσο κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

- Την αναγκαιότητα στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου που αποτελεί τη μοναδική μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας για τους κατοίκους του Δήμου μας, ενώ καλείται να καλύψει τόσο τις καθημερινές ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας των κατοίκων που δεν έχουν εναλλακτική πρόσβαση σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας λόγο του απόμακρου της περιοχής αλλά και της μη ύπαρξης τακτικής συγκοινωνίας, όσο και τα καθημερινά έκτακτα και επείγοντα περιστατικά πολλά από τα οποία χρήζουν άμεσης διακομιδής και περίθαλψης σε νοσοκομείο.

- Το γεγονός ότι σήμερα, ύστερα από την συνταξιοδότηση των οδηγών του ασθενοφόρου που είχαν την ευθύνη κίνησής του, δεν υπάρχει επαρκής αριθμός οδηγών ώστε να εξασφαλίζεται η εικοσιτετράωρη, απρόσκοπτη και γρήγορη κίνησή του.

- Την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενεργή στήριξη των κατοίκων και των φορέων της Βιάννου, που καθημερινά, προσφέρουν από το υστέρημα τους αναπληρώνοντας το κενό που η Πολιτεία αφήνει, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές για ένα σύστημα υγείας που δεν ανταποκρίνεται ούτε στις βασικές τους ανάγκες.

- Την μεγάλη ανασφάλεια που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι του Δήμου μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

- Το αναφαίρετο δικαίωμα όλων στη δημόσια υγεία.

Δηλώνουμε με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την εναντίωση μας στη συνεχή υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια που θέτει την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου μας σε κίνδυνο και απαιτούμε την άμεση και πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου με Ιατρούς Γενικής Ιατρικής, Ειδικοτήτων, οδοντιάτρου, παιδιάτρου, κοινωνικού λειτουργού, αγροτικού ιατρού, αλλά και την αναπλήρωση των οδηγών του ασθενοφόρου έτσι ώστε να διασφαλιστεί το υπέρτατο αγαθό, η δημόσια υγεία.

Τέλος, εξουσιοδοτεί το δήμαρχο Βιάννου, να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση τις προσπάθειες που έχει ήδη ξεκινήσει σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και προς κάθε κατεύθυνση, είτε με έγγραφες διαμαρτυρίες είτε με προσωπικές παραστάσεις και δημοσίευση του θέματος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο σοβαρότατο αυτό θέμα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία και το οποίο θέτει σε καθημερινό κίνδυνο, τις ζωές των συνανθρώπων μας.

Το ψήφισμα να κοινοποιηθεί

1. Στον πρωθυπουργό της Ελλάδος

2. Στους προέδρους των Δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

3. Στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

4. Στους βουλευτές Ηρακλείου

5. Στον διοικητή της 7ης Υ.Π.Ε Κρήτης

6. Στον διοικητή του ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειου Νοσοκομείων Ηρακλείου

7. Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια