default-image

Με απεργία λένε "όχι" στην αξιολόγηση

Κρήτη
Με απεργία λένε "όχι" στην αξιολόγηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και όλους τους αντιδημάρχους να είναι παρόντες και να δηλώνουν συμπαράσταση στα αιτήματά τους, οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου αποφάσισαν χθες, στη διάρκεια θυελλώδους και μαζικής γενικής συνέλευσης, να προβούν στις όποιες κινητοποιήσεις τους ζητήσει η διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ από την Αθήνα, με πρώτη την 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή. Είναι τότε που εκδικάζεται στο ΣΤΕ η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ κατά του νόμου της διαθεσιμότητας, που αποτελεί απειλή για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων από το χώρο του δημόσιου και ευρύτερα δημόσιου τομέα!

Οι εργαζόμενοι άκουσαν με ικανοποίηση το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό να εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους, αφού, όπως τόνισε, εκείνοι είναι η βασική ραχοκοκαλιά για τη λειτουργία του Δήμου Ηρακλείου. Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο Βασίλης Λαμπρινός σημείωσε με νόημα: «Ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου, για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Χωρίς κατάληψη

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μην προβούν σε κατάληψη του Δήμου Ηρακλείου, αλλά να συμφωνήσουν ότι θα μετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από την Αθήνα στις επόμενες μέρες. «Δεν είχε νόημα να κάναμε κατάληψη. Εμάς μας ενδιαφέρει να συζητήσουμε για τα οικονομικά των ΟΤΑ και για το γεγονός ότι οι Δήμοι έχουν χάσει το 60% των εσόδων τους σήμερα, ενώ αυξήθηκαν οι αρμοδιότητές τους σε σχέση με το παρελθόν», δήλωσε στη "Ν. Κρήτη" χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Στρατήγης.

«Συμπορευόμαστε με την ομοσπονδία μας και ακολουθούμε στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλει», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ακολουθεί η απεργία της 10ης Οκτωβρίου. «Είναι η μέρα που εκδικάζεται η συνταγματικότητα του νόμου 4250 κατά της αξιολόγησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Από 'κει και πέρα οτιδήποτε άλλο προκύψει εμείς το παρακολουθούμε. Και βέβαια ακολουθούμε την αποχή από τα καθήκοντα της αξιολόγησης, όπως μας έχει καλέσει η ομοσπονδία μας και παραμένουμε σε αναμονή». Παράλληλα, περιγράφοντας προς την εφημερίδα μας την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των δημοτικών υπαλλήλων, ο κ. Στρατήγης λέει: «Σε αναμονή εξελίξεων είμαστε όλοι. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε ούτε να συμφωνήσουμε σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, οι οποίες υποβόσκουν μέσα από τις διαδικασίες που έχει ξεκινήσει το υπουργείο».

«Θέλουμε ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Στη συνέλευση παραβρέθηκε και εξέφρασε τη συμπαράσταση και τη στήριξη του αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων και ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς. «Εμείς θέλουμε ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση», είπε στη "Νέα Κρήτη" στη συνέχεια. «Και χωρίς τους εργαζόμενους δεν μπορεί αυτό να ισχύσει. Πλήττεται η δημόσια υγεία. Και η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και η υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας μάς βρίσκουν αντίθετους. Εμείς είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους των δήμων και δίπλα στους εργαζόμενους στο κομμάτι της υγείας».

Της Ελένης Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News