default-image

Φόβοι για λουκέτο στη ΔΕΗ, μόνο Δευτέρα λειτουργεί

Κρήτη
Φόβοι για λουκέτο στη ΔΕΗ, μόνο Δευτέρα λειτουργεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την υποβάθμιση και το κλείσιμο όλων των δημόσιων υπηρεσιών της Ιεράπετρας και τη μεταφορά ορισμένων εξ αυτών στον Άγιο Νικόλαο, ήρθε και η σειρά της ταμειακής υπηρεσίας της ΔΕΗ.

Αρχικά το ταμείο της ΔΕΗ στην Κάτω Μερά της Ιεράπετρας δούλευε πέντε μέρες την εβδομάδα. Μετά ξεκίνησαν οι περικοπές και το ταμείο δεχόταν τους καταναλωτές τρεις φορές την εβδομάδα. Έπειτα, από πέρυσι το ταμείο ήταν ανοικτό μόνο Δευτέρα και Τετάρτη. Τώρα έχουν φτάσει λίγο πριν το οριστικό κλείσιμο του ταμείου, δεδομένου ότι οι τελευταίες ανυπόγραφες οδηγίες από την Αθήνα κάνουν λόγο για μεταφορά των τριών υπαλλήλων στον Άγιο Νικόλαο, με την ταμειακή υπηρεσία στην Ιεράπετρα να εξυπηρετεί το κοινό μόνο κάθε Δευτέρα. Όλες τις άλλες μέρες της εβδομάδας θα είναι κλειστή, υποχρεώνοντας τους καταναλωτές να απευθύνονται στις τράπεζες για να εξυπηρετηθούν, πληρώνοντας 1,50 ευρώ για κάθε συναλλαγή.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης επικοινώνησε με τη διευθύντρια Κρήτης και Νήσων της ΔΕΗ κ. Τσόγκα, η οποία ήταν ανένδοτη, υποστηρίζοντας ότι έχουν μειωθεί οι εισπράξεις.

Σαν να φταίνε οι τρεις υπάλληλοι που δεν έχει χρήματα ο κόσμος να πληρώσει τις καταναλώσεις του, και σαν να ευθύνονται εκείνοι οι τρεις, επειδή τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν κάνει μεγάλες περικοπές στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, επειδή δεν τα βγάζουν πλέον πέρα και δεν ανάβουν π.χ. κλιματιστικά το καλοκαίρι και σόμπες το χειμώνα.

Και τούτη η περίπτωση έρχεται να προστεθεί σε τόσες άλλες, επιτείνοντας το αίσθημα της αδικίας που νιώθουν οι δημότες της Ιεράπετρας, η καθημερινότητα των οποίων γίνεται συνεχώς δυσκολότερη και ακριβότερη, έναντι των άλλων που πληρώνουν τους ίδιους φόρους στο ελληνικό κράτος και έχουν υποτίθεται τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα.

Η ταμειακή υπηρεσία της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο έχει τρεις γυναίκες υπαλλήλους σε ένα μικρό γραφείο, όπου αναρωτιέται κανείς πώς θα χωρέσουν και εκείνοι της Ιεράπετρας. Το ίδιο γραφείο στην Ιεράπετρα, με τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων, εξυπηρετεί τον ίδιο αριθμό καταναλωτών.

Το γραφείο της ταμειακής υπηρεσίας της Σητείας είναι στελεχωμένο επίσης με τρεις υπαλλήλους, που εξυπηρετούν σαφώς λιγότερους καταναλωτές, αλλά για εκείνο προς το παρόν δεν έχει γίνει συζήτηση για περικοπές και μεταφορά των υπαλλήλων στον Άγιο Νικόλαο. Φαίνεται πως για όλα τα κακά στα ταμεία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στο Λασίθι φταίει και πάλι η Ιεράπετρα...

Του Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News