default-image

Παράταση μέχρι νεωτέρας για τα δημοτικά πάρκινγκ

Κρήτη
Παράταση μέχρι νεωτέρας για τα δημοτικά πάρκινγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράταση χρόνου για τη στάθμευση - έστω και ατύπως βεβαίως, αφού δε λειτουργούν επισήμως εδώ και ενάμιση χρόνο - στα υπαίθρια δημοτικά πάρκινγκ του Ηρακλείου.

Στη σημερινή συνεδρίασή του το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ) επρόκειτο να εξετάσει την προσφυγή των ιδιοκτητών ιδιωτικών πάρκινγκ και το αίτημά τους για πλήρη σφράγιση με ειδικά κολονάκια και μπάρες εισόδου των δημοτικών πάρκινγκ.

Ωστόσο, κατόπιν αιτήματος της ΔΕΠΤΑΗ και του Δήμου, που επικαλέστηκαν ανάγκη περαιτέρω ενημέρωσης, πριν από λίγα λεπτά το Κ.Α.Σ. αποφάσισε να αναβάλει τη συζήτηση για την επόμενη προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση, δίνοντας έτσι πίστωση χρόνου για τη μεσοβέζικη αυτή κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και ενάμιση χρόνο τα πάρκινγκ. Αφού ναι μεν δεν τα λειτουργεί και δεν εισπράττει αντίτιμο η ΔΕΠΤΑΗ, αλλά παραμένουν ελεύθερα προς δωρεάν στάθμευση για τους οδηγούς...

Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο σενάριο, όπως παραδέχεται και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης, είναι το Κ.Α.Σ. να κάνει αποδεκτό το αίτημα των ιδιοκτητών ιδιωτικών πάρκινγκ, αφού σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η σχετική εισήγηση της αρμόδιας τοπικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Μια ενδεχόμενη εξέλιξη βεβαίως που προκαλεί "πονοκέφαλο'' στη δημοτική Αρχή, αφού το κλείσιμο τόσων χώρων στάθμευσης θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης...

Του Μπάμπη Σαββίδη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News