Ειδήσεις

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για αντιγριπικό εμβολιασμό

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός μπορεί να ξεκίνησε, όμως, αντιγριπικά εμβόλια δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα στα δημόσια νοσοκομεία, ούτε για τους ασφαλισμένους ούτε για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Αν και… δωρεάν για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τελικά και τα αντιγριπικά εμβόλια, δεν είναι και τόσο… δωρεάν, αφού κοστίζουν στις τσέπες τους, καθώς για να τα προμηθευτούν δωρεάν, πρέπει να έχουν στα χέρια τους ιατρική συνταγή.

Τι σημαίνει αυτό; Ή θα πρέπει να ταλαιπωρηθούν στα δημόσια νοσοκομεία με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση των 5 ευρώ ή να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού με γιατρούς του ΠΕΔΥ ή να πληρώσουν 10 ευρώ σε ιδιώτη γιατρό.

Έτσι, για ένα αντιγριπικό εμβόλιο κόστους 6 ευρώ, ασφαλισμένοι και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουν τα 10 ευρώ της επίσκεψης σε γιατρό, κόστος που λειτουργεί αποτρεπτικά στην χορήγηση του.

«Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα έχουμε παραλάβει τα εμβόλια στα νοσοκομεία. Σε ότι αφορά στους εργαζόμενους, θα πρέπει να αναγράφεται στο βιβλιάριο υγείας τους, το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο θα κάνουν δωρεάν στο νοσοκομείο», σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Νίκο Χαριτάκη.

Την ίδια στιγμή, στον "αέρα" είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός για άπορους και ανασφάλιστους, καθώς η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης όχι μόνο δεν έχει παραλάβει τα εμβόλια αλλά δεν έχει καμία ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπάνη, πέρυσι εμβολιάστηκαν με καθυστέρηση άποροι και ανασφάλιστοι, ενώ το ερώτημα παραμένει για το ποιος φορέας θα αναλάβει τελικά φέτος τον εμβολιασμό καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η ευθύνη θα περάσει από την αιρετή Περιφέρεια στις ΔΥΠΕ.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια