Ειδήσεις

Ρέγκλιγκ: "Βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Δε χρειάζεται κούρεμα"

Ο επικεφαλής του ΕFSF, Κλάους Ρέγκλιγκ χαρακτήρισε βιώσιμο το ελληνικό χρέος, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί τροχοπέδη για τις ελληνικές προσπάθειες. Παράλληλα, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία ανάγκη για "κούρεμά" του, μιλώντας σε βιβλιοπαρουσίαση στο ΕΚ στις Βρυξέλλες

Ο Κλάους Ρέγκλιγκ τοποθετήθηκε επίσημα για τη βιωσιμότητα του χρέους και ξεκαθάρισε ότι οι τρέχουσες αποφάσεις του Εurogroup το έχουν φέρει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ το μόνο που μένει πλέον είναι η χώρα να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, χωρίς υπαναχώρηση, ώστε να δρέψει του καρπούς των μεταρρυθμίσεων σε λίγα χρόνια.

Ο Κλάους Ρέγκλιγκ επανέλαβε ότι η χώρα είναι πρωταθλήτρια μεταρρυθμίσεων ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ.

«H Ελλάδα δε χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η διευθέτηση που έχουμε κάνει με τον EFSF για το ελληνικό χρέος στερεί το νόημα από την κλασική ερμηνεία του λόγου χρέους ως προς το ΑΕΠ. Η Ελλάδα επωφελείται από ένα δεκαετές μορατόριουμ πληρωμής τόκων και ωρίμανσης δανείων για πάνω από 10 χρόνια. Ως εκ τούτου έχει όλο το χρόνο και το χώρο που χρειάζεται για να εξυγιανθεί.

Η Ελλάδα δεν έχει τον κίνδυνο ενός επικρεμάμενου χρέους για τουλάχιστον μια δεκαετία. Επωφελείται από το φθηνό δανεισμό από τον EFSF και εξοικονομεί άνω των 8,5 δισ. ανά έτος στον προϋπολογισμό της. Η αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην Ελλάδα προσωποποιείται στον δανεισμό από τον EFSF».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια