Ειδήσεις

Δημιουργικό Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής στο Ρέθυμνο

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου θα πραγματοποιήσει Δημιουργικό Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού, 9-12 ετών από την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή από τις 5:30 έως τις 7:30 μ.μ., στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης.

Το Εργαστήρι είναι δωρεάν.

Πρόκειται για δημιουργικό θεατρικό παιχνίδι με στόχο την κίνηση, την έκφραση, αλλά και την προσωπική ευχαρίστηση που όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να ενταχθούν σ' ένα κοινωνικό σύνολο, όπου η ομάδα γίνεται ο κεντρικός άξονας της δράσης και προσφέρει στο κάθε παιδί το χώρο να εκφραστεί ανάλογα με τις ιδιαίτερες δεξιότητές του.

Στόχος του Εργαστηρίου είναι, μέσω της θεατρικής αγωγής και της δημιουργικής έκφρασης, να καλλιεργηθούν στα παιδιά ικανότητες και δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και κριτικής σκέψης, αλλά και να διοχετευθεί η ενεργητικότητά τους σε ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες.

Στο θεατρικό εργαστήρι το παιδί θα έχει τη δυνατότητα:

-να ανακαλύψει και να εκφράσει τις δημιουργικές του ικανότητες,

-να αναπτύξει ελευθερία βούλησης, πρωτοβουλία και αίσθημα ευθύνης,

-να καλλιεργήσει και να βελτιώσει τις σχέσεις με τους γονείς, συμμαθητές, φίλους και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον του,

-να αναγνωρίζει και να εκφράζει τόσο τα δικά του συναισθήματα, όσο και των άλλων,

-να αποδέχεται και να τηρεί τα όρια και τους περιορισμούς που θέτει η ομάδα,

-να αναπτύξει τη φαντασία του για να βρίσκει περισσότερες και πιο εποικοδομητικές λύσεις,

-να εκτονώνεται με την κίνηση και τον λόγο,

-να διασκεδάζει.

Εκπαιδεύτρια- Εμψυχώτρια θα είναι η κ. Μαρία Ζαχαράκη, Ηθοποιός

Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 10 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πρόληψης, Δημοκρατίας 32, τηλ. 28310-50100, 28310-30830 www.prolipsis.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια