default-image

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις πλέον ανάλογα το... νούμερο

Κρήτη
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις πλέον ανάλογα το... νούμερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και όμως συμβαίνει και αυτό στο περίφημο σύστημα Υγείας. Το πλαφόν που έχει επιβάλει το υπουργείο για τη συνταγογογράφηση των εξετάσεων έχει βάλει "τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι" στους γιατρούς και έχει οδηγήσει τους ασθενείς να διερωτώνται τι άλλο θα βρει το κράτος να κόψει και μέχρι πού μπορεί να φτάσει για να γεμίσει τα ταμεία του.

Χαρακτηριστική η περίπτωση γιατρού στο Ηράκλειο όπου πάνω στο γραφείο του πρωταγωνιστεί η συγκεκριμένη σημείωση (φωτογραφία). Μία σημείωση όπου αναγράφεται ο αριθμός των εξετάσεων που μπορεί να γράψουν και να δικαιολογήσουν τα ταμεία.

Οποιαδήποτε περαιτέρω εξέταση χρειαστεί να κάνει ο εξεταζόμενος και ξεπεράσει το συγκεκριμένο αριθμό θα πρέπει να την πληρώσει από την τσέπη του.

Και πώς να μην αγανακτήσει ο ασφαλισμένος, που έχει να κάνει αρκετές εξετάσεις και το κράτος σηκώνει "κόκκινη" κάρτα, ενώ δε λείπουν και οι διαπραγματεύσεις με το γιατρό για το αν είναι καλύτερο να αποφύγει κάποια από αυτές ή εάν θα μπορεί να κάνει ανταλλαγή μεταξύ των εξετάσεων, ή ακόμη και να περιμένει μέχρι τον επόμενο μήνα.

Είναι το περίφημο σύστημα υγείας που τους τελευταίους μήνες διά στόματος και του υπουργού, Μάκη Βορίδη, δε σταματά να μας εκπλήσσει, αφού μας επιφυλάσσει συνεχώς εκπλήξεις, που δυστυχώς είναι δυσάρεστες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News