Ειδήσεις

Κόντρα για την "απόλυση" 45 εργαζομένων παιδικών σταθμών

Σε κόντρα εξελίσσεται η υπόθεση 45 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι σύμφωνα με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", και όπως αναφέρεται σε απάντηση της "Δύναμης Πολιτών", όχι μόνο απολύονται, αλλά αυτό γίνεται και με τη συγκατάθεση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η δημοτική παράταξη διαψεύδει την είδηση κάνοντας λόγο για παραλογισμό.

Όπως αναφέρει η "Δύναμη Πολιτών", «σε δελτίο Τύπου που προ ημερών εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση"… προγράφει, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη νέα δημοτική Αρχή, ισχυριζόμενη ότι δήθεν "σε εν κρυπτώ συνεργασία με το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης" προτίθεται να απολύσει 45 εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Η απόλυσή τους, πάντα κατά τη "Λαϊκή Συσπείρωση", είχε παρασκηνιακά … προσυμφωνηθεί (!) μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (αλλά και της τρόικας, ίσως και ποιος ξέρει ποιων άλλων σκοτεινών παραγόντων) με τη δημοτική Αρχή προτού καν αυτή αναλάβει τα καθήκοντά της! Προτίθεται δηλαδή η δημοτική Αρχή, ούτε λίγο ούτε πολύ, την ώρα που πνίγεται κυριολεκτικά από έλλειψη προσωπικού, να διαλύσει τελείως τους παιδικούς σταθμούς και να αφήσει παιδιά και εργαζόμενους στο έλεος του Υψίστου».  

«Δε θα απολυθεί κανένας υπάλληλος»

«Επειδή όμως όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί υπερβαίνουν τα όρια της "συνωμοσιολογίας" και περνούν πλέον στο στάδιο του παραλογισμού, δηλώνουμε κατηγορηματικά», συνεχίζει η "Δύναμη Πολιτών", «ότι είναι απολύτως ανυπόστατοι και αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας όσων τους διατυπώνουν. Αντιθέτως η πρόθεση και ο αγώνας τόσο της "Δύναμης Πολιτών" όσο και των μελών της που συγκροτούν σήμερα την ηγεσία και την πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου είναι να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος και κανένας εργαζόμενος γενικώς. Μοναδική εξαίρεση όσοι έκαναν χρήση πλαστών πιστοποιητικών για να προσληφθούν, σε βάρος άλλων συνυποψηφίων τους. Πέραν αυτού όμως είναι αδιανόητο να μιλούμε σήμερα για απολύσεις, όταν στα πλαίσια της πρόσφατης μετακίνησης υπαλλήλων ο Δήμος βρίσκεται κυριολεκτικά "αποψιλωμένος" από πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό. Το φορτίο που αναγκάζονται να σηκώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι δυσβάστακτο και παρόμοιες "ειδήσεις" υποσκάπτουν ασφαλώς, με το χειρότερο τρόπο, το ηθικό τους».

«Τέλος», υπογραμμίζει η "Δύναμη Πολιτών", «επειδή η "Λαϊκή Συσπείρωση" φαίνεται να έχει προκαθορίσει τη θέση της έναντι της νέας δημοτικής Αρχής, μολονότι ούτε μήνας δεν πέρασε από την εγκατάστασή της, την καλούμε να αποδείξει με όποιον τρόπο μπορεί τους ισχυρισμούς της. Εκτός και εάν θεωρεί η ίδια "νόμιμη και ηθική"… την "εξουδετέρωση" των πολιτικών της αντιπάλων με τη μέθοδο της διασποράς ψευδών ισχυρισμών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια