default-image

Παρατράγουδα και ουρές για τον ΕΝΦΙΑ - Κατέληξε 70χρονος

Κρήτη
Παρατράγουδα και ουρές για τον ΕΝΦΙΑ - Κατέληξε 70χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mε την προθεσμία να εκπνέει και το χρόνο να μετρά αντίστροφα, εκατοντάδες Κρητικοί στήθηκαν σήμερα στις ουρές για να πληρώσουν τη… "λυπητερή", δηλαδή τον ΕΝΦΙΑ.

Απευθύνθηκαν στις τράπεζες και τα ταχυδρομεία, όπου, παρά τους μεγάλους χώρους αναμονής, επικράτησε ταλαιπωρία λόγω του μεγάλου όγκου των συναλλασσομένων, ενώ δεν έλειπαν και η γκρίνια και τα παράπονα για τα τσουχτερά ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες.

Έπαθε ανακοπή περιμένοντας να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη όπου 70χρονος λιποθύμησε περιμένοντας στην ουρά για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και κατέληξε λίγο αργότερα σε νοσοκομείο.

Ο 70χρονος, που περίμενε στην ουρά σε υποκατάστημα της Εθνικής στην οδό Λαμπράκη, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου έγιναν όλες οι προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο στις 10:10 το πρωί με ασθενοφόρο και στη συνέχεια με κινητή μονάδα.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, ο 70χρονος έπαθε ανακοπή στην ουρά της τράπεζας. «Ήρθε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο. Αν και έγινε προσπάθεια ανάνηψης (επί 40 λεπτά) ο άνθρωπος κατέληξε», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι ο 70χρονος δεν είχε ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων.

Από 100 έως 16.000 ευρώ...

Οικογενειάρχης με δύο παιδιά κλήθηκε για κατοικία στο Ηράκλειο να πληρώσει 600 ευρώ και φυσικά ακόμα και οι 6 δόσεις δεν μπόρεσαν να "χρυσώσουν" το χάπι του φόρου που απλά άλλαξε ονομασία!

Υπήρξαν, όμως, και ιδιοκτήτες, με περισσότερα από ένα ακίνητα, οι οποίοι είδαν το μπιλιετάκι να αγγίζει ακόμη και τα 16.000 ευρώ!

Ανοιχτά για την εξυπηρέτηση

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έως τις 20:30 θα μπορούν οι πολίτες να εξοφλούν τις βεβαιωμένες οφειλές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος στα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.

Έως τις 18:00 ανοιχτά τα υποκαταστήματα της Εθνικής:

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Λ. Ικάρου & Καζαντζίδη

Τζανακάκη 1

Ο.Δ. ΧΟΡΤΑΤΖΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Κουντουριώτου 129-131 & Χορτάτζη

«Όποιος δεν πληρώνει, πρόστιμο»

Πάντως, μέχρι στιγμής ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα δοθεί παράταση στην καταβολή του φόρου.

Οι φορολογούμενοι που δε θα καταφέρουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τη δόση του φόρου, θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, αν η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ δεν εξοφληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου τότε την 1η Οκτωβρίου η οφειλή θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει η προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης κατά 0,73% στο ύψος της δόσης.

Αυτό θα ισχύσει και για τις επόμενες δόσεις, ενώ θα επιβληθεί πρόστιμο 10% επί του φόρου που δεν καταβλήθηκε, σε περίπτωση που η εξόφλησή του καθυστερήσει για χρονικό διάστημα 2 μηνών από την ημερομηνία που θα έπρεπε κανονικά να είχε πληρωθεί ή 20% εάν η καθυστέρηση πληρωμής φθάσει τους 12 μήνες ή 30% εάν η καθυστέρηση φθάσει τα 2 έτη.

Το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει ότι παράταση εκ νέου δε θα δοθεί και οι υπόχρεοι, για να μην επωμιστούν τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News