Ειδήσεις

Περιήγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας "Όλυμπος Α.Ε."

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης. Ο βουλευτής μαζί με την ομάδα του dr Νίκου Λυγερού περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας "Όλυμπος Α.Ε.", που εδρεύει στην Άσσυρο του δήμου Λαγκαδά.

Η εταιρεία έχει πάρει την έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τεχνική μελέτη έρευνας του ζεόλιθου στη θέση "Κόκκαλο" των Πετρωτών, δήμου Ορεστιάδας νομού Έβρου. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, κ. Γεώργιος Γεωργιάδης, πρόθυμος, ξενάγησε τους καλεσμένους στο εργοστασιακό συγκρότημα, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες μονάδες για την επεξεργασία των βιομηχανικών ορυκτών. Περιέγραψε δε την όλη διαδικασία που ακολουθείται για να διασπαστεί ένα βιομηχανικό ορυκτό ώστε να επιτευχθούν οι επιθυμητές κοκκομοτρίες.

Ήδη τα πρώτα επιφανειακά δείγματα του ελληνικού ζεόλιθου έχουν περάσει από τους σπαστήρες επιτυγχάνοντας κοκκομετρίες ?0,3 mm. O βουλευτής, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, στηρίζοντας και συμμετέχοντας ενεργά στο έργο της προώθησης του ελληνικού ζεόλιθου, δικαιώνεται τώρα πια με την εξέλιξη της πορείας του, αναμένοντας την αρχή της εξόρυξης του ζεόλιθου των κοιτασμάτων της Θράκης.

Σχόλια