default-image

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για τις επαφές με την τρόικα

Ελλάδα
Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για τις επαφές με την τρόικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να χαράξουν την κοινή τους στρατηγική ενόψει των επαφών με την τριμερή.

Στόχος της ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις είναι να ενταχθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού οι φοροελαφρύνσεις, να κλείσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι εκκρεμότητες ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στις αποφάσεις για το χρέος. 

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εμφανίστηκε, έπειτα από τη δεύτερη μέσα σε μια μέρα συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αισιόδοξος για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως η κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και ζήτησε να δοθεί τέλος στην παραφιλολογία που υπάρχει τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν στις 11.30 την πρώτη συνάντηση με τον Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την Τετάρτη με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια (11.30) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15.00).

Το απόγευμα της Πέμπτης, θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και δεύτερη την Παρασκευή.

Την Παρασκευή είναι επίσης προγραμματισμένη η συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News