default-image

Ν.Πρινιωτάκης: Αγκάθι το ύψος του δημοσιονομικού κενού (Ηχητικό)

Κρήτη
Ν.Πρινιωτάκης: Αγκάθι το ύψος του δημοσιονομικού κενού (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σκληρή ατζέντα στην Αθήνα η τρόικα για την κρίσιμη 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, λέει στο Ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη ο οικονομολόγος μέλος της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Νίκος Πρινιωτάκης.  Αγκάθι σύμφωνα με τον ίδιο στις διαπραγματεύσεις και την εφαρμογή των όποιων φοροελαφρύνσεων φέρεται να προτείνει η Κυβέρνηση το δημοσιονομικό κενό, που για τους τροικανούς ανέρχεται στα 2 δις και την κυβέρνηση στα 900.000 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος έχει συνάντηση μαζί τους σήμερα Τρίτη πραγματοποίησε  σειρά επαφών με συναδέλφους του Νίκο Δένδια, Χαράλαμπο Αθανασίου, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Μανιάτη και Μάκη Βορίδη στα κρίσιμα για τη διαπραγμάτευση υπουργεία.

Την Πέμπτη η συνάντηση τους με τον υπουργό εργασίας. Στο τραπέζι απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου.

Αναφορικά με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό ζητά νέο «κούρεμα» των συντάξεων, κατάργηση των πρόωρων και του εφάπαξ και ψαλίδισμα στις ασφαλιστικές εισφορές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News