default-image

Κινδυνεύουν να μην ανανεώσουν ακόμη και τον εξοπλισμό τους

Κρήτη
Κινδυνεύουν να μην ανανεώσουν ακόμη και τον εξοπλισμό τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι επαγγελματίες αλιείς του Ηρακλείου, αφού δε θεωρούν απίθανο τη μία και μόνο ευκαιρία που τους δόθηκε να ανανεώσουν τον εξοπλισμό στα καΐκια τους τελικά να τη χάσουν. Το θέμα που αποκάλυψε η "ΚΡΗΤΗ TV" σχετίζεται με την αδυναμία τους να προπληρώσουν την αλλαγή του εξοπλισμού τους και να λάβουν μετά το αντίστοιχο ποσό που επιδοτεί το πρόγραμμα και ανέρχεται στο 60% του συνολικού ποσού, αφού χρήματα όπως τόνισαν δεν υπάρχουν ούτε να αλλάξουν τα δίχτυα τους.

Αν και η κινητοποίηση από την πλευρά της περιφέρειας ήταν άμεση, οι επαγγελματίες αλιείς εξηγούν ότι το πρόγραμμα δεν αποκλείεται να χαθεί, αφού οι διορίες πιέζουν... Και οι τράπεζες στις οποίες κατέφυγαν για να δανειστούν... δε γνωρίζουν για το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα.

Ένα επιπλέον αγκάθι που τους ταλαιπωρεί και βάζει επιπλέον εμπόδια είναι πως μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο το πρόγραμμα για να ενταχθούν απαιτεί να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, άρα να μη χρωστάνε σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Προϋποθέσεις που δεν πληροί σχεδόν κανένας από τους υπερχρεωμένους επαγγελματίες αλιείες που δυσκολεύονται μέχρι και τα προς το ζην να καλύψουν.  

Της Ράνιας Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News