Ειδήσεις

Γυναικολογικό συνέδριο στη Σητεία

Η πρόληψη, η διάγνωση και η αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών του διήμερου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Σητεία το σαββατοκύριακο, με θέμα τα νεότερα δεδομένα στη γυναικολογική ογκολογία.

Το Συνέδριο Γυναικολογικού Καρκίνου αποτελεί τη συνέχεια στην προσπάθεια διοργάνωσης τακτικών επιστημονικών εκδηλώσεων για την ενημέρωση και επιμόρφωση των ειδικευόμενων και ειδικευμένων μαιευτήρων-γυναικολόγων της Κρήτης, των μαιών και του νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς η ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της παροχής υγείας στο γυναικείο πληθυσμό της Κρήτης.

Πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου. Ζητήματα πιο επίκαιρα από ποτέ. Ζητήματα που αναπτύχθηκαν στις εργασίες διήμερου συνεδρίου στη Σητεία, με θέμα "Γυναικολογική Ογκολογία-Νεώτερα Δεδομένα".

Διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της γυναικολογικής ογκολογίας παρουσίασαν τα νεότερα δεδομένα για το γυναικολογικό καρκίνο. Η ενημέρωση είναι αυτοί που βοηθά, τονίζουν οι ειδικοί.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τις Μαιευτικές-Γυναικολογικές Κλινικές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τη Μαιευτική- Γυναικολογική Εταιρεία Κρήτης.

Της Φωτεινής Μαυροματάκη

Σχόλια